The Advent

Like it!

Info


techno

Biography

The Advent se je formiral leta 1994 v Londonu kot rezultat sodelovanja Cisca Ferreire in Colina McBeana. Cisco, ki danes deluje sam, se je v glasbeno industrijo vpeljal preko Wall Studia – Jack Trax, kjer je najprej delal kot glasbeni inženir. Bil je na pravem mestu ob pravem času in tako imel priložnost sodelovati z Adonisom, Larryjem Heardom (Fingers Inc.), Marshallom Jeffersonom, Derrickom Mayem in drugimi zgodnjimi pionirji. Svoje lastne izdaje je Cisco končal v času belgijske New Beat manije, ko je predstavil klasiko Space Opere, »The Project« leta 1998, kasneje pa izdal komada »Cisco Ferreira« in v sodelovanju s Fade to Black še »Bio Rhythms 2«.


Svoj glasbeni podpis je The Advent prvič izpilil leta 1994 z Elements of Life, ki je bil dodelan do skorajšnje popolnosti, saj je bila večina izdanih komadov preverjena v živo na festivalih Tribal Gathering v Angliji in Universe v Nemčiji. Sledila sta še dva velika projekta; leta 1995 je izšla kompozicija Shaded Elements, ki je gostila remikse Marka Bella, Surgeona, Planetary Assault Systema, Joey Beltrama, Steve Bicknella in drugih, leto kasneje pa je Advent izdal ploščo New Beginning, ki je že odražala njun dodelan slog in zvok. »Z novim, elektro-žgočim nadaljevanjem se pripravite na funk Adventnega stila, ki vam bo zatresel možgane,« je v recenziji tretjega albuma zapisala neka revija. Z obstoječimi sodelovanji in veliko bolj specifičnim zvokom pa je Advent nadaljeval svojo pot leta 1997, ko se je prvič pojavila ideja za Kombination Phunk. S tem se je pričela serija Kombination Research, s katero Cisco želi ohraniti ljubezen do glasbe, medtem ko svojo glasbeno noto ponovno prilagodi underground množicam. Letošnji projekt Re Creation bo združeval osem let znanja, idej in ustvarjanja, s 100 % Advent stilom pa se bo plošča približala formi Shaded Elements.

Ciscova serija je uspela v štirinajstih izdajah zmešati vse najboljše elemente tehna, house, electra in funka, obenem pa primerno zadržuje prilagojen zvok za plesišča. Za nadaljevanje Cisco obljublja že poznane ritmične menjave in dinamične prehode, ki bodo v hitrostnem bitu tresla tla gostujočih prizorišč. Kot pravi sam: »Točko Adventa bom prinesel v svoje bistvo in pri tem posegel po kakršnih koli sredstvih.«

Events