Orto Fest 2016 - Hladno pivo

Orto Fest 2016 - Hladno pivo

part of festival ORTO-FEST-2016
Orto

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,






To tag yourself at events, you have to be logged in!


Skupine Hladno pivo, ki svoje začetke beleži že v daljnem letu 1988, ni potrebno posebej predstavljati. Ostajajo eden največjih hrvaških rock bandov s kultnimi albumi (Džinovski, Destka, G.A.D.) in mega koncertnim spektaklom na Jarunu v Zagrebu, kjer so nastopili pred skoraj 30.000 oboževalci!

Na koncertu v Ortu lahko pričakujemo več kot dve uri glasbe, od “Džinovskega”, pa do zadnjega albuma “Dani zatvorenih vrata”, ki je s strani glasbenih kritikov že proglašen za album leta.

 

 

Lokalni punkerji iz zagrebške Gajnice so spoznali v srednji šoli, začeli preigravati skladbe tujih punk in hard rock skupin in ustanovili skupino Hladno pivo. Kmalu je nastal prvi album z naslovom “Džinovski” (1993), za katerega so prejeli hrvaško glasbeno nagrado porin, deset let kasneje pa priznanje Hrvaškega helsinškega odbora za medijske dosežke pri opozarjanju na problematiko človekovih pravic.

Sledilo je 8 albumov, s katerimi so vsakič znova dokazovali svojo avtorsko moč in z družbeno-kritičnimi besedili postali najpopularnejša in najkvalitetnejša hrvaška skupina. V glasbenem etru so pustili uspešnice kot so Superman”, “Pjevajmo nešto ljubavno”, “Šamar”, “Ezoterija”, “Na ovim prostorima” in druge.
 

Po 25-letih izjemne kariere so še vedno prijatelji in v več kot odlični formi tudi po štiridesetem letu do popolnosti odvladujejo glasbene odre. Povečini nabito polna prizorišča vseh generacij dokazujejo, da publika ceni njihovo iskrenost in predanost, frontman Mile Kekin pa zato vedno poskrbi za izdatno in energično predstavitev njihovih idej in prepričanj. V nedavnem intervjuju je povedal: »Vsi koncerti v zadnjem času kažejo na to, da je publika, poleg naših skladb, naše najmočnejše orožje, saj kamor koli pridemo, napolnijo dvorane in z nami v en glas prepevajo tako stare kot nove pesmi.« Tako je bilo nedavno tudi na zagrebški Šalati, kjer jih je več tisoč glava publika sprejela z ovacijami in postala glavni akter zadnjega videospota ‘Mojoj majici’.