Zatvoritev Poletne Sezone: Ygt

Zatvoritev Poletne Sezone: Ygt

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


ZATVORITEV POLETNE SEZONE: YGT
After: .čunfa & Dulash der DJ

YGT (Your Gay Thoughts) je glasbena skupina oziroma (kot sami radi pravijo) avdiovizualni kolektiv iz Ljubljane. Če povzamemo opis na njihovi spletni strani, so se člani Gregij, Fejzo in Mina spoznali na pustolovščini v Panama Cityju, ko so iskali začarano lobanjo starodavnega južnoameriškega princa.

Mit ali resnica, kdo bi vedel? Dejstvo pa je, da 31.8. špilajo na sklepnem dogodku Podaljšanega bivanja na Letnem vrtu Gala Hale!

Skupina je v zadnjih letih delovanja postala ena izmed prepoznavnejših in bolj opevanih akterjev mlajše neodvisne scene. Imajo unikaten elektronski zvok, ki ga sami radi opredelijo kot post-pop, vsebuje pa veliko različnih zmesi, od ambientale, synth-popa, chillwavea, lounge jazza ter seveda plesne elektronike. Ta elektronika je v živo izvedena z Gregijem na bas kitari, sintih, matricah ter sanjavih vokalih, Fejzom na sample padih ter vizualno umetnico Mino, ki s svojimi projekcijami zasedbo utopi v živobarvne halucinogene gmote iluzij.

YGT so na sceni pustili vidne sledi. Leta 2014 so domačemu občinstvu prvič resneje stopili v zavest kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent. Zatem so kot zmagovalci prvega natečaja za kulturni evro Kina Šiška posneli in izdali izjemno odmeven debitantski album The Watercolours, ki je izšel tudi pri kanadski založbi King Deluxe. Veliko so koncertirali širom Evrope. Takrat enkrat se je končala tudi skupna pot z Luko Uršičem aka KALU-jem, ki je več let kot član zasedbe soustvarjal glasbo in pisal komade. Na najnovejšem, prav tako odmevnem albumu Sinking Ship, ki je izšel v začetku letošnjega leta, najdemo še Uršičev komad Sign. Plata Sinking Ship je poleg King Deluxe izdala tudi newyorška založba Youngbloods, bend pa je izdajo napovedal z veličastnim videospotom hoollywoodskih dimenzij v režiji Sama Masona.

V dvorani vas bosta za mešalko pričakala .čunfa in Dulash der DJ, cimra in občasna houserja, ki ju druži tudi skupna oddaja Dormiotti na Neodvisnem obalnem radiu. Toliko, da je jasno, da se bo plesalo do jutra.

Vstopnina: 5 € v predprodaji, 7 € na dan koncerta

Music policy: electronica/dance/post-pop/ambient/chill

*v primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani s pričetkom ob 22h!