DUB CLUB w/ RAS Mc BEAN & SOULCRAFT

DUB CLUB w/ RAS Mc BEAN & SOULCRAFT

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


DUB CLUB w/ RAS Mc BEAN & SOULCRAFT

Live:
RAS Mc BEAN & SOULCRAFT (Srbija)
HARIS PILTON (SI)
Selektor Ohoroho

28. november velja vpisati v vaše rdeče-rumeno-zelene koledarčke – Gala halo bodo zajele pozitivne vibracije, ki jih bodo prinesli Ras Mc Bean, Soulcraft, Haris Pilton z novim reggae albumom ter selector Ohoroho!

Srbski roots reggae bend Soulcraft je nastal leta 2013, sestavljajo pa ga muzičarji, ki že več kot dve desetletji negujejo in promovirajo reggae zvok v Beogradu. Navdih jim daje glasba 70′ in 80′ let prejšnjega stoletja, legendarni Burning Spear, Bob Marley, Peter Tosh, Steel Pulse, Misty in Roots in drugi.

Od samih začetkov pa do leta 2016 so bili Soulcraft povezani s Hornsman Coyotom, ki smo ga na odličnem koncertu v Gala hali imeli priložnost slišati slabo leto nazaj. Skupaj so posneli dva odmevna in odlično sprejeta albuma, ki sta jih katapultirala med najpomembnejše reggae izvajalce na področju nekdanje Jugoslavije ter jim omogočila nastope na večini reggae (in ostalih) festivalov v Evropi.

Leta 2017 so se našli z Ras Mc Beanom, reggae pevcem iz Georgetowna (Gvajana), ki trenutno živi in ustvarja v Parizu. Njegov album »Pack Up And Leave« (2004) je bil prepoznan kot eden najboljših evropskih reggae albumov tistega leta. Sodeloval je z glasbeniki svetovnega formata, kot so Sizzla, Turbulence, Dennis Brown in Luciano ter producenti Disciples, Bush Chemists in Jonah Dan. Lansko leto so Ras Mc Bean & Soulcraft izdali svoj prvi skupni, odlično sprejeti album »Reggae on a Mission« (Ammonite Records).

Pred njihovim težko pričakovanim koncertom pa se obeta še ena poslastica. Pionir gipsy dub-a, reggae selector od leta 1998, producent in član projektov kot so Kali Fat Dub, The Ufoslavians, Doggy Brasco in Bitter Delight, Haris Pilton, bo promoviral svoj prvi roots reggae album ”Reggae Station”, ki je izšel v maju 2019 pri založbi Positive Reality Records. Poleg avtorske glasbe, se Haris prvič predstavlja tudi kot vokalist. Vsekakor poslastica za ljubitelje zlate dobe reggae-ja in avtorske glasbe iz domačih logov.

Pred in po koncertu vas bo razplesal Ohoroho, ki je tudi tokrat »krivec« za odličen plakat in vizualno podobo dogodka.

Vstopnina: 8 € z rezervacijo na www.galahala.com, 10 € na dan koncerta

Music policy: roots reggae