Ment Ljubljana

Ment Ljubljana

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


MENT Ljubljana

MENT – tridnevni festival raznovrstnih zvokov s cele Evrope, ki se bo med 5. in 7. februarjem odvil na različnih prizoriščih v Ljubljani, prinaša obilico glasbe. Tudi k nam.

7AM (Slovenija)
BLACK COUNTRY, NEW ROAD (Velika Britanija)
MOLCHAT DOMA (Belorusija)

7AM (Slovenija)

“Srednje hitra živčnost, močna, ampak ne brutalna, hrupna, toda ne prehrupna… Slogovni diapazon, ki vključuje vse od popa do nojza in ki skozi spogledovanje z različnimi žanri ter podžanri ustvarja zvok tega trenutka! ”
Bertrand Tappaz, VOIX DE GARAGE GRENOBLE

Domača kitarska budilka se na MENT vrača z novim albumom! “Benefit for Iggy´s Shirt” kroji nalezljiva zmes popovskih melodij in kitarske distorzije. Album predstavlja drugo poglavje zasedbe 7AM, posnet pa je bil minulo poletje na njihovi kmetiji na severu Slovenije. Ta neumorni trio je v minulem letu in pol odigral več kot 70 koncertov po celi Evropi. Njihov DIY pristop, utelešen v motu “to do it, not to wait for it”, se najbolje odraža prav v številnih turnejah in na srečo je 7AM eden tistih bendov, ki nas najbolje treščijo v živo.

BLACK COUNTRY, NEW ROAD (Velika Britanija)

“Ko bend zaigra nedavno izdano ‘Sunglasses’, publika preglasi melodijo saksofona. 120 ljudi! Spomnimo se, da je komad zunaj šele 2 meseca. Kako bo šele, ko bo star eno leto? Ta nastop me je neverjetno navdušil nad prihodnostjo tega benda.”
Jimmy McCormac, NEW SOUNDS

Black Country, New Road zvenijo kot totalno monstruozen bend, kot stvar, ki jo moraš videti v živo. Na trenutke se njihovi kolosalni metalski rifi razdrobijo skozi divje jazz izbruhe; včasih godalni motivi iz filmov noir zajahajo kot mašina naoljeno ritmično sekcijo in so tako nenadno izstreljeni v sedanjost. Ta 7-članski kolektiv je kot nekakšen punk kolos, ki občasno rad poseže po govorjeni besedi. Bend sodeluje z založbo Speedy Wunderground producenta Dana Careya, za katero se zdi, da je v zadnjem letu ekslpodirala z novimi zvoki Velike Britanije, utelešenih v zasedbah, kot sta Black Midi in Squid.

MOLCHAT DOMA (Belorusija)

“Ne pretiravamo – skoraj vsak komad tega albuma zveni ikonično na domač, toda obenem tudi tuj način. Čeprav je v celoti pet v slovanskem jeziku, njegove žalostne, nostalgične teme vseeno globoko odmevajo v nas – zvočni dosežek, ki presega sam jezik.”
Andrew Zistler, NEW RETRO WAVE

“Friendship ended with Joy Division, now Молчат Дома is my best friend,” se glasi eden od mnogih zabavnih Youtube komentarjev pod ploščo “Этажи” (“Etazhi”), ki je samo tam že presegla milijon in pol poslušanj. Album, izdan pri berlinski založbi Detriti Records, je doživel že peti ponatis, prve štiri edicije so namreč razprodane. Res se zdi, da se v Minsku trenutno odvija zlata era post-punka. Posnetke Molchat Doma bi namreč lahko prodali kot dolgo izgubljene plošče z začetka osemdesetih, čeprav njihova glasba nastaja šele od leta 2017. Bendova temna zmes plesnega post-punka, new wavea in synth-popa zveni kot poklon pionirjem žanra, obenem pa se za Molchat Doma zdi, kot da so tudi sami eni izmed njih. Аналогов sexomalta практически не существует.

Vstopnina:
39 € v predprodaji, 42 € na dan koncerta za festivalsko vstopnico
15 € za dnevno festivalsko vstopnico

Music policy: post-punk/punk/new wave/free jazz/synth pop/grunge