Basolovka Incredible edition w. General Levy

Basolovka Incredible edition w. General Levy

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,







To tag yourself at events, you have to be logged in!


LjubljanJah Vibes in Dub Club predstavljata:

BASOLOVKA INCREDIBLE EDITION w/ GENERAL LEVY & JOE ARRIWA

Live:
General Levy & @JOE ARIWA (VB)
Tadiman

DJ's:
LionShine
Ohoroho
Rak3ta
Peree.

V Ljubljano, kam drugam, kot v Gala halo, prvič prihaja general angleške dnb in jungle scene! Govorimo seveda o velikanu, ki je na samem vrhu glasbene industrije že več kot 25 let, po celem svetu znanemu pod imenom General Levy.

Že pri rosnih 12. letih je začel pisati besedila in dve leti kasneje s prijatelji ustanovil Third Dimension, ki je bil tudi prvi sound system izmed mnogih, v katerih je sodeloval. Leta '91 se je povezal z jamajškim Capletonom in v reggae svetu je njun album »Double Trouble« požel bučne aplavze. Prve večje izdaje Levyja so bile za neodvisno založbo Fashion Records, ki je z London Records podpisala pogodbo o distribuciji za ponovno izdajo njegovih skladb, njegovi zgodnejši releasi pa so bili predvsem hiti na undergorund dancehall sceni. Prelomnica v njegovi karieri je bilo zagotovo leto '94, ko je objavil komad Incredible, verjetno najodmevnejšo skladbo, ki je bila kadarkoli izdana na jungle sceni. Hitič je v trenutku prevzel vse partije v kraljestvu in hkrati napadel tudi britanske glasbene lestvice. Širši javnosti je prvič predstavil surovo, razvijajočo se sceno jungle glasbe v Londonu in General Levy je s tem postal britanska legenda. Danes ga navajajo kot enega od 25 britanskih MC-jev, ki so »spremenili igro«. Na odru se mu bo pridružil Joe Ariwa, sin Mad Professorja, ki ga že dalj časa spremlja po turnejah in nastopih. Joe Ariwa in General Levy sta skupaj posnela že dva albuma, nekaj singlov, v pripravi pa imata že tretji album. Joe je pri številnih izdajah sodeloval že z mnogimi legendami kot so Horace Andy, Dennis Bovell, Earl 16 in seveda s samim Mad Professorjem.

Pripravljena je tudi pestra paleta domačih zastopnikov. Na odru bo stal Tadiman, ki praznuje 20 let ustvarjanja in ki bo na dogodku predstavil, kako se razvija njegov nov album. Za intro bo poskrbel Ohoroho, ki je v veliki meri zaslužen, da bomo v Ljubljani sploh videli General Levyja in Joe Arriwo.

LionShine bo izbrskal jungle bisere iz zaprašenih plošč in starih diskov, manjkalo seveda ne bo sočnega drum & bassa. Za tega bo na koncu poskrbela tudi Peree., ki je sedaj že stalnica na Basolovkah in nastopa tudi kot članica Basolovka Crew. Je ena od pobudnikov novo ustanovljene radijske oddaje Basolovka Drum & Bass Mixshow, ki jo vodi tudi LionShine, predvajala pa se bo vsak prvi petek na Radio Nula med 21. in 22.uro.

Za fane bobna in basa bo tukaj tudi obetavna Rak3ta, didžejka na kotalkah, ki izhaja iz liquid drum & bassa in se sprehaja med različnimi sorodnimi zvrstmi, kot je tudi jungle. Udejanja se tudi organizacijsko, poznamo jo po party projektih RUSH, R3K4; Damn, gurl! ter svežem skupinskem projektu TWIST.


Jungle is Massive !

Bass is our case!


Vstopnina:

15 € predprodaja (Gala hala na prireditvah)

17 € na dan koncerta in spletna prodaja mojekarte.si