PRAZNIK GLASBE: DIVJE JEZERO

PRAZNIK GLASBE: DIVJE JEZERO

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


Praznik glasbe: DIVJE JEZERO

Na poletni solsticij, 21.6. bo dan najdaljši, jezero pa najbolj divje… Na letni vrt Gala hale namreč v sklopu Praznika glasbe prihaja jazz rock zasedba Divje jezero!

Zasedba je ustaljeno ime domače mlajše jazz rock fusion scene, saj je v svojem trinajstletnem delovanju nanizala že lepo število albumov in koncertov. Jazzerski in prog ritmi in riffi, ki se obračajo in jačajo v zabavno in premišljeno muziko, ki jo tvori preplet bobnov, basa, kitare, saksa in klaviatur. Spomni tudi na dobre stare slovenske in ex-yu fusion bende a la Izvir. Mojstrsko skomponirano in odigrano!

Svoj prvi dolgometražni album ‘Mestni vrvež’ je skupina izdala leta 2015 pri založbi Celinka, le tega pa je nato preigrala v živo tudi na številnih koncertih in festivalih (Godibodi, Letni oder Ruše, Jazz ma mlade, Marezijazz itd.). Dve leti kasneje so na isti založbi izdali drugi album ‘Pobeg iz blodnjaka’, lani pa je sledil že tretji z naslovom ‘Korak iz okvirjev’.

V vsem tem času je skupina razvijala svoj zvok, menjavali pa so se tudi njeni člani. Čeprav v preteklosti večinoma inštrumentalna, je v zadnjih letih svoji glasbi dodala tudi vokale z Žanom Sedejem za mikrofonom. Nedavno je bila izdana skladba ‘Nad tokom’, kjer na vokalu gostuje nihče drug kot Vesna Zornik (Katalena). Kljub temu pa skupina ostaja zvesta svojim prvotnim trdnim inštrumentalnim koreninam z izstopajočimi dolgimi melodičnimi izseki in solažami.

Skratka, če vam dogaja 70′s jazz rock, potem veste, kje boste preživeli letošnji solsticij!

Music policy: jazz rock fusion/70′s prog

Vstop prost!