Moonlee Records: Lelee & Gazorpazorp

Moonlee Records: Lelee & Gazorpazorp

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Moonlee Records predstavlja koncertni cikel Balkansko podtalje:

LELEE (slo) – promocija albuma ‘Čuka bije pumpa’
GAZORPAZORP (srb) – promocija albuma ‘Od vazduha i sunca’

Poletno vročino bo Mr. Moonlee še dodatno podkuril z dvojnim promocijskim koncertom. Svoj čisto svež prvenec ‘Čuka bije pumpa’ bodo predstavili ljubljanski multi-kulti pritepenci Lelee, bivši maratonci Klubskega maratona RŠ, ki nam bodo predstavili svojo razigrano različico jadranskega indie-rocka. Iz Beograda pa se k nam ponovno vračajo razposajeni in neukrotljivi post-punk mladci Gazorpazorp, ki bodo svoj v zimi izdani album ‘Od vazduha i sunca’ zaradi poznanih okoliščin koncertno predstavili v poletni sopari. Vroče bo. It’s hot!

LELEE (Ljubljana)

Ljubljanski medgeneracijski post-punk/power pop trio Lelee sestavljajo beograjčanka Jelena Rusjan (Borghesia, TRUS!) na vokalu in basu, makedonski Damjan Manevski (Rush To Relax, Molokai) na vokalu in kitari ter domači bobnar Jan Kmet (balans, Kalu). Kot del karavane Klubskega maratona Radia Študent leta 2020 se je trio s svojim iskrivim in vznemirljivim DIY indie kitarskim zvenom hitro vpisal v zavest regionalne alternativne javnosti. Junija 2021 izide njihov debitanski album ‘Čuka bije pumpa’ pri domači založbe Moonlee Records, ki velja za sinonim za cvetober post-jugoslovanske kitarske kreativnosti.

Lelee so mojstri spevnega indie pesmopisja z občutkom za popovsko dostopnost, ki z lahkoto servirajo hitro zapomnljive refrene in vedre, včasih nostalgične in mestoma tudi bolj srborite melodije, prikrojene za dolge avtocestne eskapade in poletna pohajkovanja. Damjan radoživo rožlja po svoji električni kitari, Jelena servira bas linije, ob katerih vas zasrbijo prsti na nogah, Jan pa skrbi, da vse skupaj deluje kot popolna zvočna kulisa za poznopopoldansko alter džuskanje na poletnem vrtu. Lahko bi rekli, da gre pri Lelee za nekakšen namišljen jadranski indie rock, ki je emotiven, iskren in neposreden, predvsem pa prikrojen tudi za sredinske radijske frekvence in širše poslušalstvo.

GAZORPAZORP (Beograd, Srbija)

Beograjski bend Gazorpazorp so ena najbolj nadarjenih balkanskih rock zasedb nove generacije. Kot predstavniki novega vala nabritih srbskih bendov, ki postopoma, a vse bolj opazno prevzemajo štafetno palico iz rok starejše generacije kitarskih bendov, razigrani mladeniči (Jasmin Rastić, Damjan Nedelkov, Nikola Bajčetić, Miloš Đerković) stavijo na originalnost in avtentičnost. Aprila 2018 so izdali demo ‘EP #1’, na katerem najdemo aranžmajsko minimalistične, toda nadvse energične komade, prežete s silovitimi izbruhi distorzije in raskavimi vokali.

Decembra 2020 so Gazorpazorp izdali prvenec ‘Od vazduha i sunca’ (Moonlee Records), ki prinaša pet svežih pesmi, prežetih z mladostno razposajenostjo in soparno strastjo tanga. Ob očitnih vplivih bendov kot so Repetitor ali Metz njihov neulovljiv glasbeni izraz predstavlja zmes srditosti hrupnega rocka, kompleksnosti math rocka, razposajenosti post-punka in raziskovalnosti psihedeličnega rocka tako v jugoslovanski kot tudi anglosaksonski tradiciji. Njihov sodobni rock je primerljiv z muzikami vrstnikov, kot so Squid, Black Midi, Oh Sees, Protomartyr in Tropical Fuck Storm. Ne glede na mladost benda izdajo zaznamujeta zrel in prefinjen aranžmajski pristop, saj komadi premišljeno prehajajo med eksplozivnimi izbruhi besnila in zasanjanimi trenutki spokojnosti, ter prodorna besedila v srbskem jeziku.

Music policy: post-punk/indie-rock

Vstopnina: 10 €

*v primeru dežja se prireditev prestavi!

Fb dogodek >>