Jegulja & Iamdisease

Jegulja & Iamdisease

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


Moonlee Records & Channel Zero predstavljata:
JEGULJA
IAMDISEASE

Z združenimi močmi Moonlee Records in Channel Zero bomo v poletno vročino letnega vrta Gale Hale zarezali z dvojnim stoner/sludge/post-metal udarcem. Na koncertne odre se vračajo srboriti primorski sludge/hardorovci Iamdisease, ki bodo oder ogreli za izmuzljive domače stoner-rock posebneže Jegulja. Težki časi kličejo po težkih rifih.

JEGULJA

Jegulja je čudaški DIY stoner rock trio, v osnovi nastal iz članov bendov Uroš, Carnaval in Lene Kosti. Stalna člana sta kitarista Jure Gašper in Jan Kozel, na bobnih pa trenutno brez večjih zamer vztraja šesti bobnar benda Jure Kolšek. Jegulja je v letu 2020 končala svoj drugi album Exit Sandman. Prvi album Darkest Light je bil leta 2017 na 24ur.com izbran za slovenski naj album leta. Jegulja ima za sabo osem let delovanja in okoli dvesto koncertov po klubih in festivalih na Češkem, Madžarskem, v Ukrajini, Nemčiji, Avstriji, Italiji, Sloveniji in na Hrvaškem. Jegulja je bila predvozač bendov Kvelertak, Yawning Man, Philm Davea Lombarda, Nebula, Stoner Kebab, Lambda, Suzi Soprano, Britof in Omega Sun.

IAMDISEASE

Primorski hardkorovci Iamdisease so vse prej kot novinci na domači glasbeni sceni, saj so se kalili v zasedbah kot so Man in the Shadow, Low Punch, The Hoax Problem, Elodea, Kennyball Smith in A Murder Theory. Iz tako raznolikega nabora bendovskih izkušenj so Iamdisease izoblikovali svojo lastno mešanico mračnega in udarnega hardcore zvoka, ki se pogosto sprehodi v metal, crust in sludge vode, vse skupaj pa so dodatno začinili z besedili, ki tematizirajo temnejšo stran človeške narave in negativne pojave današnje informacijske družbe. Na koncertu se tako nadejamo dobre doze natančno odmerjenih ritmov in bas linij, hrupnih in mračnih kitarskih rifov z disonantnimi melodičnih prehodov ter grobega, besnečega vokalnega izraza, ki skuša ujeti trenutne občutke jeze in jih prevesti v angažirano nadiranje poslušalstva. Iamdisease so izdali dva dolgometražna albuma – istoimenski prvenec (samozaložba, 2012) in ‘Praznina’ (Moonlee Records,2014), počasi pa prihaja čas za nove stvaritve.

Music policy: stoner/sludge/post metal

Vstopnina: 10 €

Režim: PCT (prosimo, prinesite potrdila s sabo!)

*v primeru dežja bo prireditev potekala v dvorani!


boonka
boonka
organizator
2021-08-09 15:00:08

admin prosim izbrišite event, hvala