RAPETEK 164: MADLIB SPECIAL

RAPETEK 164: MADLIB SPECIAL

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


RAPETEK 164: MADLIB SPECIAL

DJ BORKA
DJ K’POW

Obeta se še en tematski Rapetek! Tokrat na obratu muzika nedotakljivega prvaka zvoka ameriškega hiphoperskega podtalja, hiperproduktivneža, producenta neštetih psevdonimov in avtorja kultnih projektov. To je Madlib, človek, ki je postavil malo kalifornijsko mestece Oxnard na zemljevid rapa. Svetovni šef beatmakinga ustvarja v sunkih – z idejami nasičene projekte zaključuje hitro, na svojih beatih – kljub neverjetni raznoličnosti in kvantiteti produkcije – vedno pusti izrazit avtorski pečat umazanije in surovosti.

Madlib se je pojavil že leta 1993, ko je gostoval na plati Alkoholicsov, sicer pa je bil takrat že član kalifornijske zasedbe Lootpack (skupaj z Wildchildom in Dj Romesom), ki je par let kasneje izdala izjemno plato Soundpieces:Da Antidote. Samostojni prvenec The Unseen je izdal kot Quasimoto, ki je njegov alter ego helijasto piskajočega glasu. Dolga leta je plodno sodeloval z založbo Stones Throw, navdušil s projekti, kot sta kulta Jaylib (kjer je sodeloval s še eno legendo, v Detroitu rojenim in prezgodaj preminulim Jayom Deejem) in Madvillain (v navezi z MF Doomom). Dve jazzovski plati je izdal pod psevdonimom Yesterday’s New Quintet. V zadnjih letih je v navezi z gangsterjem Freddiejem Gibbsom posnel plati Pinata in Bandana, nazadnje pa skupaj s Four Tetom izdal album Sound Ancestors in s Karriemom Rigginsom poletel v vesolje spiritualnega jazza kot Jahari Massamba Unit. Z zbiralcem vinila in vodjo založbe Now-Again Egonom redno preizkušata razna butična in klasična vina, občasno pa tudi vodita pop-up ploščarno Rappcats.

Potop v neskončne oceane opusa Beat Konducte, Dj Relsa, Loopdigge, Quasimota, Otisa Jacksona Jr.-ja … Potop v diskografijo, ki ji še dolgo ne bo para!

Music policy: hip hop

Vstopnina: 3 €/5€

Režim: PCT