TÚS NUA (Hrvaška), ŠKM BANDA (SI)

TÚS NUA (Hrvaška), ŠKM BANDA (SI)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


TÚS NUA (Hrvaška)
ŠKM BANDA (SI)

Zadnji novembrski petek rezervirajte za dve odlični glasbeni skupini, domačo ŠKM bando in Hrvate Tús Nua

Tús Nua je hrvaški bend, ki je v resnici duo, saj gre v osnovi za kantavtorsko navezo Jordi Ilić in Jelene Božić. Muzika, katere srž se skriva v glasnih, distorziranih, pa tudi ambientalnih kitarah in eteričnih prepletajočih-se vokalov obeh avtoric, se najočitneje spogleduje s poštarskim rockom in strmenjem v čevlje (beri: post-rock in shoegaze), pogosto pa vsebuje tudi tisti težko določjivi in težko opisljivi ‘balkanski melos’, ki je značilen za tovrstne bende naših južnih sosedov.

Dvojec, ki skupaj ustvarja že zelo dolgo, je leta 2017 izdal svoj debitantski album Horizons, kjer je njuna muzika končno zazvenela v bendovskem formatu, letos pa se vrača z novim albumom Nothing Personal, ki izide 29. oktobra na založbi Rock Svirke Records. Kot je značilno za Tús Nua, sta tudi tokrat v celoti (z izjemo bobnov) odigrali vse inštrumente na albumu, tako da bo zanimivo videti, kako in s kom bo odigran v živo.

Beltinška zasedba ŠKM Banda ne potrebuje daljše predstavitve. Po skoraj dvajsetih letih delovanja, nekaj odličnih ploščah in fluidnem gnetenju svoje edinstvene glasbene realnosti, imenovane post-jazz, so prekmurski čarodeji v minulih dveh letih (od izida albuma “nouvi sad“) pridno ustvarjali. V času lanskega popolnega zaprtja so izdali karantenski komad Izhod (posnet na dopisni način), marca letos pa nov studijski posnetek, epski singel Prekesen. Ki na nek način nadaljuje vrnitev benda k rockovskim koreninam.
Če so namreč četrti album “Panontikon“, “enega najpomembnejših slovenskih glasbenih presežkov iztekajočega se desetletja” (Mladina), zaznamovale etnografsko obarvane zvočne krajine, se je kvartet na petem albumu “nouvi sad” deloma vrnil k bolj surovemu, rockovsko obarvanemu zvočnemu miljeju. Ta se še vedno giblje v post-jazzu, a v ospredje postavlja agresivnejši pristop h komponiranju, igriv preplet kitarskega šuma in mogočnih zvočnih zidov.

Pred in po koncertu vas bo ustrezno balansiral Andrej Pervanje (Radio Študent 89,3)

Music policy: post-rock/shoegaze/post-jazz

Vstopnina: 10 €

Režim: PCT + maske


boonka
boonka
organizator
2021-11-24 21:53:58

DOGODEK ODPADE, ADMIN LEPO PROSIM ČE GA LAHKO IZBRIŠETE, HVALA