INTIMNO: AUG.UNIS

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


INTIMNO: AUG.UNIS

aug.unis sta Elvis Homan in Boštjan Simon. Augmented unison ali po slovensko zvečana prima, je disonančni glasbeni interval, ki je po zvenu enak kromatičnemu poltonu. V sočasnem igranju intervala zvečane prime se pojavi utripajoča oscilacija, ki kliče k razvezu – te elektroakustične oscilacije, ki kličejo k razvezu, pa so glavni gradnik dua aug.unis.

Elvis in Boštjan se v projektu aug.unis ukvarjata s pol odprtimi formami za improvizacijo in interakcijo z elektronskimi inštrumenti. Elvis uporablja modularni sintetizator v povezavi z akustičnim zvokom bobnov in pol-modularen drone sintetizator Lyra, Boštjan pa uporablja modularni sintetizator v povezavi z zvokom saksofona in nekaterimi Moog efekti. Sinteza zvoka je analogna, ne poslužujeta se prepariranih in vnaprej pripravljenih „presetov“, zato so improvizacije / kompozicije večkrat zlite v nepretrgan tok plastenja izbranih frekvenc oscilatorjev in občasnih ritmov.

Boštjan Simon je saksofonist in elektrofonik, ki je v zadnjih desetih letih slovenski in evropski glasbeni sceni postregel z številnimi avtorskimi projekti (Etceteral, Litošt, Trus!, There Be Monsters, itd.). Ukvarja se s simbiozo elektronskega in akustičnega zvoka, raziskovanjem repetitivnih ritmičnih vzorcev in ekstremnih zvočnih zmožnosti saksofonov.

Elvis Homan je bobnar, ki živi in dela v Rotterdamu. Je ustanovitelj jazz kvarteta Quartzite, ki je prejel prestižno Erasmus Jazz Prize. Trenutno študira Live Electronics na konservatoriju v Amsterdamu ter vodi cikel koncertov v rotterdamskem Worm-u. Osredotoča se na programsko okolje Ableton Live in povezavo akustičnih bobnov z modularnim sistemom sintetizatorjev.

Music policy: electroacoustic improvisation/modular synthesis with sax and drums

Vstopnina: 6 €

*V primeru slabega vremena bo prireditev potekala v dvorani z začetkom ob 21h