KEEP IN MIND 2022

KEEP IN MIND 2022

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


KEEP IN MIND 2022

UMWELT (Rave Or DieNew Flesh Recordings, FR)
Nulla
Terranigma

V Gala Halo v sklopu festivala Keep in Mind prihaja veliko ime svetovne elektronske glasbene scene Umwelt! Spremljala ga bosta Nulla in Terranigma z DJ setom.

Keep in Mind je dvodnevni festival sodobne elektronske glasbe, ki se bo septembra letos prvič odvrtel na različnih lokacijah znotraj in v bližini AKC Metelkova mesto. Namen dogodka je občinstvu predstaviti žanrsko raznolik in sodoben program elektronske glasbe, ki predstavlja presek aktualnega dogajanja tako doma kot v tujini. Na njem bo v Sloveniji tako od 6-ih premierno nastopilo 5 gostujočih imen, ter kar 30 tako uveljavljenih kot obetavnih imen domače (in tuje) sodobne elektronske scene.

Iz Nizozemske v goste prihaja aktivistični multikulturni electro dvojec Animistic Beliefs, ki na svežem albumu naglašuje problematiko postkolonialne identitete v sodobnem času. Otoško dumn’n'bass / jungle sceno zastopata prekaljena ustvarjalca Fracture (Astrophonica) ter Loxy (Cylon, Metalheadz), njene bolj eksperimentalne in s technom cepljene odvode pa na preddogodku predstavlja trenutno zelo vroči Pessimist (Ilian Tape, Blackest Ever Black). Bogat nabor gostujočih imen zaokrožata ukrajinski techno inovator Stanislav Tolkachev (Token, Semantica, Mord) ter francoski ustvarjalec z nemškim nadimkom Umwelt, šef založb Rave Or Die ter New Flesh Records Imprint. Med številnimi domačimi nastopajočimi velja izpostaviti avtorske nastope ustvarjalcev, kot so Shekuza, Mind Machines, ter Age of Revolt, vse dogodke pa bodo vizualno podprli obetavni video ustvarjalci 5237, Bubbles Fractals, Cute Aggression in KNNZ.

Festival bo postregel s pestrim naborom elektronskih žanrov, kot so drum’n'bass, electro, EBM, IDM, Jungle, techno, electro ter drugi. Poleg prizorišč na Metelkovi (Gala Hala, Channel Zero, Menza pri Koritu, Mizzart, Tiffany in Monokel) bo festival v soboto, 3.9., gostoval tudi v odprtem atriju Muzeja za sodobno umetnost (MSUM). Tudi na ta način želijo organizatorji elektronsko glasbo in z njo povezane sodobne umetniške prakse (npr. eksperimentalna svetlobna in video umetnost) postaviti ob bok tradicionalni kulturi.

Dogodek je nastal v koprodukciji Metelkova Mesto in Mladinske postaje Moste s podporo MOL ter MZK.

Music policy: electro/techno

Vstopnina: 40€ festivalska / 20€ dnevna /15 € samo Gala hala

Festivalska vstopnica je trenutno v predprodaji preko Mojekarte in na On-Parole.

FB dogodek >>