MESTO ŽENSK PREDSTAVLJA: PRETTY LOUD (SRB), MASAYAH (SI), FRAW BLANKA (SI)

MESTO ŽENSK PREDSTAVLJA: PRETTY LOUD (SRB), MASAYAH (SI), FRAW BLANKA (SI)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


Mesto žensk predstavlja:
PRETTY LOUD (SRB)
MASAYAH (SI)
FRAW BLANKA (SI)

28. Mednarodni festival sodobnih umetnosti Mesto žensk se bo zaključil s hip hop poslastico: nastopom glasbenic in MC-jk, ki vsaka po svoje nasprotujejo mačistični kulturi ter se z glasbo izvijajo okovom patriarhata, spolnih stereotipov in družbenih norm.

Nastopajo:
Pretty Loud je prvi all-girl romsko-srbski bend. S svojo zabavno, melodično žanrsko fuzijo sodobnega hip hopa, kitarskih rifov in tradicionalnih romskih ritmov govori o večplastnosti identitete; o sobivanju, dopolnjevanju in nadgrajevanju kultur. Mlada zasedba ženskih glasov je že dala svoj pečat balkanski glasbeni sceni in tudi v soboto, 15. 10, bo na vrtu ljubljanske Gale Hale nedvomno poskrbela za unikatno glasbeno izkušnjo.

Fraw Blanka je glasna predstavnica slovenske hip hop scene. Njeni glasbeni zvarki so protistrup patriarhatu; vsebujejo mešanico hip hopa stare šole in zamisli sodobne močne ženske, ki se udejstvuje v pretežno moškem svetu hip hopa. Z udarnimi, energičnimi in surovimi nastopi ponuja ravno pravšnjo dozo jeze in plesa za opolnomočenje: občinstvu pomaga sprostiti jezo in jo usmeriti v pravo smer. Na prvencu Stranski učinki (2022) sodeluje tudi z drugo nastopajočo rimoklepačico Masayah.

Masayah je enaindvajsetletna glasbenica, ki v svoji melodični in ritmični glasbi črpa iz različnih tokov hip hopa, r’n’b-ja, popa in trapa. Je MC-jka, pevka in tekstopiska. Na svojem treperskem projektu H2SO4 (2021) je sodelovala s Hyujem, producentom mlajše generacije, v preteklosti je sodelovala tudi z Ženo, Slickom in Drillom. Njena glasba je bolj introspektivne in izpovedne narave, v svojih besedilih pa preliva osebne izkušnje v širše družbeno sporočilo: poje o toksičnih razmerjih, diskriminacije in zeitgeistu mlajše generacije. Masayah je suverena MC-jka z dolgo kilometrino, moč njenega težko pričakovanega prvenca pa slutimo iz odmevnega singla Ni panike.

Music policy: rap/hiphop

Vstopnina: 10 €

Fb dogodek >>