ELVIS JACKSON & HAPPY OL’ MCWEASEL

ELVIS JACKSON & HAPPY OL’ MCWEASEL

Kino Šiška

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


ELVIS JACKSON (Ska-Punk; Ajdovščina, SI)

HAPPY OL’ MCWEASEL (Folk-Punk; Maribor, SI)

Prvotno najavljeni dvojček je po dveh letih prestavljanja žal razpadel. Less Than Jake so na žalost odpovedali celotno turnejo. Namesto njih so vskočili Happy Ol’ McWeasel, pa še koga dodamo.

Če se kdo zaradi odpovedi LTJ ne želi udeležiti koncerta, lahko vstopnico do 15. 7. 2022 mirno vrne na mestu, kjer jo je kupil.

20,00 EUR (predprodaja), 23,00 EUR (na dan koncerta)
Vstopnice v prodaji na Mojekarte.si

Fb dogodek >>

 

Elvis Jackson

Ajdovski punk rockerji veljajo za eno najuspešnejših domačih zasedb, ki si je svojo slavo prislužila na številnih koncertnih prizoriščih po vsej Evropi.

Svoj glasbeni izraz so razvijali z vplivi ska, punk, hard core, reggae in metal glasbe. Skupino so ustanovili konec 1997, njihova prva vaja se je zgodila le dva dni pred prvim živim nastopom. Od takrat so znani po svojih energičnih, nepozabnih nastopih, polnih pozitivne energije, ki se prenaša na občinstvo. Po dveh letih intenzivnega koncertiranja so 1999 izdali prvi album Move Your feet It’s one O’clock (Rock’n'Roll Rec.), v 2000 sledi Go Home and Practice (Rock’n'Roll Rec.) in Summer Edition (EJ Rec/ Multimedia) leta 2003. Summer edition je bil izdan v vseh evropskih državah in celo na Japonskem, medtem pa so se v večini teh držav tudi v živo predstavili na številnih festivalih in klubskih koncertih.

Njihov zelo uspešni četrti album Against The Gravity je bil posnet v sodelovanju s producentom Billijem Gouldom (ex-Faith No More) v novomeškem studiu RSL, zmiksan in zmasteriran pa v ZDA (Rich Veltrop, Studio Radio Star Studios, Weed near San Francisco, mastering: John Cuniberti). Album je bil izdan v Nemčiji pri manjši založbi Ant Street Rec in uspešno prodajan po celotni Evropi.

Aprila 2014 so izdali zelo pričakovani peti album Radio Unfriendly in ponovno navdušili staro in novo publiko, saj so s svojo glasbo spet zakorakali po robu in polni energije.

Po mnenju številnih kritikov so Elvis Jackson skupina, ki vas bo nemudoma navdušila s svojo direktnostjo, energijo, tehnično dovršenostjo in karizmo. To potrjujejo tudi številne nagrade in predvsem njihova zvesta publika.

Happy Ol’ McWeasel

Prekleto nepozaben, neskončen, neprekosljiv »šus«. In to že petnajst let. Ja, vse od tistega 17. marca 2007, ko je Happy Ol’ McWeasel postal tisti akrobatsko glasen in žejen mariborski folk punk rock band, ki znova in znova »spraši« epske koncerte.

Sicer pa… Med nami? Kot hec? Vizli. Ja, Vizli. Tako je na kratko, ljudsko, od-ust-do-ust od šanka do ulice in od koncerta do turneje znana skupina, ki je žejna in glasna že od leta 2007. Ima sedem članov. Vabljeni, da jih preštejete na običajno skromno nepozabnem koncertu. Čeprav ne garantirajo, da vam bo uspelo v prvem poskusu. Ker ni nihče pri miru. Nikoli. Ne oni na odru ne oni pod njim. In nihče ne skoči tolikokrat in višje. Na take zagnane viže. Ja, viže. Kakšne? Nažigaške in rahločutne. Včasih tudi hkrati. Bi akrobacije? Imajo. Bi pivo? Imajo. Bi koncerte, kakršni so vedno bili, torej prešvicano? Imajo. To je kombinacija keltskega folk punk rocka s pristnim mariborskim »šusom«.Če bi se umetelno fantje iz Happy Ol’ McWeasel opisali sami, bi skromno povzeli, da prodoren vokal s ščepcem navihanih kitar, pestjo zajetnega basa, zrnom radoživih violin, zgneteno harmoniko, popečenim bendžom in hrustljavimi bobni zadovolji še največje in najtežje glasbene gurmane. Ampak ker se ne bodo, bodo na kratko rekli samo: jump na lamp. Kaj je to? A! V tem je pa trik! Pridi pa vidi!

Do sedaj sta pod okriljem glasbene trgovinske hiše The Tower Records in založbe Uncle Owen Records Utd izšla dva polnokrvna albuma. Prvenec No Offence (2012), ki je najprej zmuziciral mariborske šanke in klube ter zlagoma odžejal Slovenijo, in nadaljevanje Heard Ya Say! (2015), ki je visokoleteče ponesel skupino dokončno tudi na odre po Evropi. Happy Ol’ McWeasel so do sedaj bili dvakrat izbrani (Good Deeds, Away) in skupaj sedemkrat nominirani za Popevko tedna na Valu 202. Na St. Patrick’s Day še nikdar niso razočarali. Na druge datume pa še manj. Happy Ol’ McWeasel je tista garancija za izkušnjo, ki pusti vtis. Ali tatu. Ali oboje.

Uspehov pa ne nizajo le na odrih temveč tudi v svetu filma. Leta 2014 je hollywoodski studio Century Fox za CBS-ovo TV serijo »The Crazy Ones«, v kateri glavni vlogi igrata Robin Williams in Sarah Michelle Gellar, kot soundtrack uporabil njihovo priredbo tradicionalne irske pesmi Danny Boy. Mogoče še večji artistični fenomen pa so njihovi videospoti. Smešni? Ne. Za zjokat smešni.