IndieŽMOHT: KOIKOI (RS), Shishi (LT)

IndieŽMOHT: KOIKOI (RS), Shishi (LT)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Mr. Moonlee predstavlja: IndieŽMOHT
KOIKOI (RS)
Shishi (LT)

Dvojna indie rock poslastica iz Srbije in Litve!

Po odmevnem nastopu na festivalu MENT se v Ljubljano vrača beograjski kvartet KOIKOI, trenutno ena najbolj vročih srbskih indie zasedb, ki je v minulih poletnih mesecih kraljevala na balkanskih festivalskih odrih. Za ogrevanje bo poskrbel ekscentrični litvanski dekliški trio Shishi, ki velja za eno bolj samosvojih art pop formacij iz območja Baltika.

V Gala halo prihajajo Beograjčani KOIKOI, ki so z odličnim debijem ‘Pozivi u stranu’ (Moonlee Records, 2021) zapolnili vrzel med bliščem mainstreama in intimo balkanskega podzemlja. Mladenki in mladeniča nase opozarjajo s sodobnim transžanrskim izrazom na vozlišču avtohtone glasbene dediščine, sodobnih zahodnih trendov in ljudskih tradicij. Njihov prvenec uteleša tisto najbolj mamljivo obliko drugačnega popa, ki je v isti sapi svilnato blagozvočen in igrivo hrupen, radijsko senzibilen in rockersko silovit, vselej pa ovit v tančico hipnotičnega balkanskega melosa, prepleta ekstaze in nostalgije.

Iz Vilne pa bo k nam prisurfal trio Shishi, ki se z otroško navihanostjo in nebrzdano energijo loteva popa, hip-hopa, surfa rocka, soula in post-punka, vse skozi lo-fi in d.i.y. prizmo. Predstavnice litvanske alter scene poznamo kot ambasadorke premišljenega trasha. V svojih navihanih in pronicljivih, psihedelično obarvanih komadih obravnavajo vse od lastnih življenj, dolgočasnih vsakdanjih prebliskov in domače prestolnice do sodobnih zmajev in drugih nenavadnosti.

Večer poživitvene indie godbe za vse, ki v svojih življenjih nujno potrebujete živahne kitarske melodije in harmonična večglasja!

Music policy: indie-rock/alternative

Vstopnina: 10 € early bird, 12 € v predprodaji na mojekarte.si, 15 € na dan koncerta