EXIT 2023

EXIT 2023

Petrovaradinska trdnjava

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Novi Sad,







To tag yourself at events, you have to be logged in!


Wu-Tang Clan, največja rap skupina vseh časov, je vodilno ime velikega jubileja ob svetovnem praznovanju 50-letnice hip-hopa na festivalu EXIT! Njim in že napovedanim imenom, kot so The Prodigy, Viagra Boys, Keinemusik, Indira Paganotto, Hot Since 82, CamelPhat, LF System in Vintage Culture, se pridružujejo Alesso, Dimitri Vegas & Like Mike, Chase & Status, Sofi Tukker, Claptone in Burak Yeter!

 

Wu-Tang Clan Lead the Celebration of 50 Years of Hip-Hop | EXIT Gang 2023

 

V letošnjem letu obeležujemo veliki, 50. jubilej hip-hop glasbe in gibanja, ki se je začelo 11. avgusta, 1973 v New Yorku. Ustanovitelj in direktor festivala EXIT, Dušan Kovačević, je poudaril pomen zasedbe Wu-Tang Clan in njihovega prihoda na Petrovaradinsko trdnjavo: “EXIT bo eno glavnih prizorišč velikega svetovnega praznovanja 50 let hip-hopa, za katerega smo zagotovili zvezde, zaradi katerih se bodo na Petrovaradinski trdnjavi zbrali oboževalci z vsega sveta! 8 albumov, prodanih v več kot 40 milijonih izvodih, ulica v rodnem New Yorku, razprodani stadioni, arene in glavni odri največjih svetovnih festivalov, potrjujejo fenomen Wu-Tanga, skupine, v kateri je vsak član rap zvezda zase.”

 

Seveda na praznovanju ne bo manjkalo tudi regionalne podpore vseh generacij. Z nami bodo Ajs Nigrutin & Smoke Mardeljano, Prti Bee Gee, Bolesna Braća, Mimi Mercedez, Tam, Macha Ravel, Fox & Surreal, Hiljson Mandela, Z++, 30zona, Crni Cerak & Lacku, Grše, Micka Lifa, Bore Balboa ter zastopnik domačih barv, fenomen globalnega pop punk preporoda, Ružno Pače.

 

 

Tudi letos pa za pravo poslastico ne bodo prikrajšani niti oboževalci elektronskih ritmov. Stockholmski producent in DJ Alesso ima za sabo že veliko zvezdniških sodelovanj z vsem dobro znanimi imeni, kot so Calvin Harris, duo Hurts, David Guetta, Tove Lo in Katy Perry, s prihodom na EXIT pa bo nadaljeval zvezdniški niz nastopov najbolj priljubljenih svetovnih DJ-jev na glavnem odru! Pridružila se mu bosta tudi Dimitri Vegas & Like Mike, ki sta bila s strani DJ Magove lestvice kar dvakrat okronana za najboljša DJ-a na svetu, na Exitu pa bosta praznovala dve desetletji absolutne prevlade na elektronski sceni! Večkrat nagrajene drum'n'bass legende Chase & Status sta z izidom lanskoletnega albuma What Came Before potrdila, da je sestavni del vsega, kar ustvarita, izjemna doslednost, ki jima je zagotovila mesto v samem vrhu glasbene scene.

Galaksija vročih hitov postaja vse večja v EXIT Universe 2023!

Jungle-pop duo Sofi Tukker sta znana po svojih energičnih nastopih v živo, ki so ju pripeljali na Coachello, Lollapaloozo in Glastonbury, to poletje pa prvič prihajata na festival EXIT! Prvi album skrivnostnega Claptone Charmer je na platformi Spotify zbral že več kot 60 milijonov poslušanj, njegov uspeh pa sta okronala še trojna nagrada za najboljšega house izvajalca na Ibiza DJ Awards in uvrstitev na Beatportovo lestvico desetih najbolje prodajanih izvajalcev. Pisani druščini nastopajočih se pridružuje tudi Burak Yeter, turški producent, ustvarjalec hitov in DJ s skoraj milijardo predvajanj samo na YouTubu. Za udarne bas ritme pa bo poskrbela vroča drum'n'bass producentka in DJ-ka Charlie Tee.

Festival EXIT nas bo letos popeljal v vesolje, imenovano EXIT Universe. Mesto, stkano iz čustev vsakega, ki je stopil na prizorišče festivala, kjer se zagotovo dogajajo čudeži. Od 6. do 9. julija 2023 se bomo ob odlični družbi, vrhunski glasbi in nepozabnih presenečenjih družili na Petrovaradinski trdnjavi na festivalu EXIT 2023! Festivalske vstopnice po ceni 64 € in VIP vstopnice po ceni 315 € so že na voljo na spletni strani festivala ter na supratravel.si.