BROKEN LOCK & SUZI SOPRANO

BROKEN LOCK & SUZI SOPRANO

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


SUZI SOPRANO (SI)
BROKEN LOCK (SI)
+ DJ Govnač

Večer dveh močnih akterjev pristnega slovenskega podtalja!

Brezkompromisen odnos in zvestoba do trše muzike, to je značilnost tako črnomaljskih Broken Lock, kot tudi krških Suzi Soprano.

Kvartet Broken Lock so veterani, ki žagajo že od preloma tisočletja, lani pa so delovanje obeležili s svojim petim studijskim albumom Postmodern Songs. Kot namiguje že naslov albuma, je za bend značilno mešanje (trših) žanrov, ki na koncu rezultira v brutalno močnem koktajlu.
Iz začetnih post-grungerskih in stoner rock vplivov bendov tipa Alice in Chains, Kyuss ipd., so tekom let razvili svoj prepoznaven slog, ki je nekakšen avantgardni hardcore z obilo progresive. Duo kitar Janeza in Riharda sestavlja atipične, a catchy in mastne riffe ob podpori neparnih taktovskih načinov ritem sekcije bobna in basa.
V živo so se resneje izpostavili že daljnega leta 2000 v Križankah na Novem Rocku, temu pa je sledilo ogromno domačih koncertov in turnej širom Evrope. V Galo pridejo z novim albumom, tukaj pa z njega ravno izdani sveži singl s spotom 2 Faces.

Tudi za Suzi Soprano je značilna ljubezen do stoner rocka; to je razvidno tako iz Enejeve podvojene feršterkerije, kjer igra kitaro hkrati v kitarski in basovski ojačevalec, kot tudi iz enakomernih groove-ov bobnarja Uroša. Temu zvočnemu zidu dodaš frontmana Matica, ki svojo odrsko prezenco kroji po vzoru hardcore-a 80ih let bendov tipa Scream in Black Flag in voilà, dobiš Suzi Soprano. Bend je v svojem nekaj več kot šestletnem delovanju nanizal dva EP-ja in en dolgometražni album Prividi, menda pa je ravno v procesu snemanja oziroma miksanja novega.
Za njimi so številni koncerti po Sloveniji, nastopali so tudi po Belgiji, Češki, Slovaški, Italiji in na Hrvaškem, tu pa v posluh njihova klasika Terna.

Music policy: post-hardcore/stoner rock/progressive rock/experimental rock/alt-metal

Vstopnina: 10 € z rezervacijo, 12 € na dan dogodka

Fb dogodek >>