OBOJENI PROGRAM (Srbija)

OBOJENI PROGRAM (Srbija)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


OBOJENI PROGRAM (Srbija)
brat & sestra

»Vsaka definicija je izguba svobode«, legendarna srbska skupina Obojeni Program pa svojo svobodo išče skozi energijo, strast, najčistejšo ljubezen in brezkompromisen rokenrol, zato jih ne bomo pretirano definirali. Po petih letih se vračajo v Gala halo, požvižgajo se na svoj skoraj štiridesetletni staž in stojijo pokončno v svoji neizmerni energiji na odru, skoraj neverjetno dobri koncertni pripravljenosti in ostajajo kljub kultnemu statusu prizemljeni.

Obojeni program je na sceni od začetka 1980 let. Skupaj z bendi Boye, La Strada in Luna sodi med prvoborce neodvisne, alternativne scene v Novem Sadu. Njihov prvenec Najvažnije je biti zdrav (1990) velja za enega temeljnih albumov »sedme republike« po Antu Perkoviću. Na podlagi novega vala in postpunka je Obojeni program že zgodaj izoblikoval samosvoj, avtentičen zvok in mu ostal zvest do današnjih dni. Njegova prepoznavna ost je zagotovo frontman skupine, pevec, tekstopisec in danes edini ustanovni član Branislav Babić – Kebra. Njegova barva glasu in deklamirajoči način petja ostajata zaščitni znak skupine, njegova poezija, prepojena z emocijami tavajočega posameznika in nabita z angažiranim političnim minimalizmom, pa oktan za ta nerjaveči, vedno barvni program. Trenutno mu ob boku stojijo bobnar Vladimir Cinkoski Cina ter dva basista, Ilija Vlaisavljević Bebec (nekoč basist skupine Boye in dolgoletni producent Obojenih) ter nedavno pridruženi Miki Ristić (ex Darkwood Dub, Bella Technika, Sana Garić). Začetek novega leta so obeležili z reizdanjem albuma »Kako to misliš: mi?« na vinilu.

Vabljeni na večer, kjer bo Obojeni program Gala halo napolnil z zdravilnim optimizmom. Vabljeni na koncert enega redkih nepokvarjenih bendov, ki mu je, po besedah Marka Tomaša, uspelo v pravem pomenu besede ostati pokončen v kulturi tega prostora.

Music policy: pure rock’n'roll energy/ex-yu

Vstopnina: 20 € v predprodaji na mojekarte.si, 22 € na dan koncerta

Fb dogodek >>