BALANS – NIMA SMISLA RELEASE KONCERT

BALANS – NIMA SMISLA RELEASE KONCERT

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


balans
prej: YusYus (SRB)
potem: Cosmic Sex // Blažen DJ, Jaša Bužinel, Russell Sprout, Zvén

Po desetletju samoniklega ustvarjanja in predanega samoorganiziranja v juniju vznika nova podtalna muzika bunkerpop/art-punk zasedbe balans, ki se v letošnji poletni sezoni vrača na lokalne in regionalne odre!

In to ne na katerikoli oder. V tako rekoč domači Gala Hali se bodo ob deseti obletnici benda predstavili s povsem novim materialom, ki bo maja izdan v albumskem formatu pri Kapa Records z naslovom “nima smisla”.

Ob tej slovesni priložnosti se bodo balans na neskromnem promocijskem koncertu pridružili še njihovi skrbno izbrani in ekskluzivni gosti. Naravnost iz Subotice na svoj prvi koncert v Slovenijo prihajata YusYus, avdio-vizualni duo sorodno minimalistične sintetizatorske muzike, da vas zagreje v svoji performativni synthwave maniri. Za prehod iz zgodnjih v poznejše nočne ure bodo odgovorni vsi štirje člani kolektiva Cosmic Sex in skupaj z zasedbama poskrbeli, da evforija kitarske in elektronske muzike ostane v analih zgodovine.

➤ balans (SI)

balans je bunkerpop/art-punk glasbena skupina iz Ljubljane, ki sta jo leta 2013 ustanovila Andrej

Pervanje in Kristin Čona, leta 2020 pa se jima je pridružil še Jan Kmet za bobni. Skupina je znana po svojem umetniškem pristopu h glasbenemu ustvarjanju in vizualni podobi, saj pogosto sodeluje z umetniki, modnimi oblikovalci in fotografi.

➤ YusYus (SRB)

YusYus je audio-vizualni duo iz Subotice, ki sta ga ustanovila Nemanja Stojanović (Neomodern) in Aleksandra Pavlović leta 2013 na podlagi skupne ljubezni do minimalistične synthwave glasbe. Njun stil opisujejo kot hladno udaren z ognjevitimi referencami na kabaret, medtem ko njuno vizualno podobo ustvarjata ljubljanska oblikovalca Kitsch-Nitsch (Jaka Neon in David Kladnik) in fotograf Filip Rađenović.

➤ Cosmic Sex (SI)

Primorski kolektiv v sestavi Blažen DJ, Jaša Bužinel, Russell Sprout in Zvèn, ki v Ljubljani skrbi za redna gostovanja aktualnih imen globalne klubske scene. Pričakujte prepoznavno eklektično razpaljotko, polno zavojev – od punk, post-punk, novovalovskih in darkwave čudaščin iz 70. in 80. let in filingaških house ter disko hitičev v zgodnejših urah pa do tipično transžanrske basovsko-perkusivne selekcije.

➤ Cover dizajn: Primož Zorko

Music policy: post-punk/art-punk/synthwave/darkwave/new wave

Vstopnina: LIMITED 10 € early bird (Gala Hala na dogodkih), 13 € v predprodaji (Gala Hala na dogodkih, mojekarte.si), 15 € na dan dogodka (Gala Hala, mojekarte.si)

Fb dogodek >>