LJUBLJANA STREET ART FESTIVAL ’23: OTVORITVENO OGREVANJE

LJUBLJANA STREET ART FESTIVAL ’23: OTVORITVENO OGREVANJE

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


LJUBLJANA STREET ART FESTIVAL ’23: OTVORITVENO OGREVANJE

DJ samSara
Raketa

Otvoritveno ogrevanje letošnjega #LJSAF ’23 – (Ljubljana Street Art Festival ’23) na letnem vrtu Gale Hale bosta pestrili domači, dobro znani DJ samSara (20:00-22:00) in Raketa (22:00-00:00). Vsaka s svojo specifično selekcijo groova in eklektičnega nastopa.

DJ samSara je vsestranska glasbena umetnica, ki slovi po svoji zmožnosti kombiniranja različnih žanrov in ustvarjanju edinstvenega zvoka z vrtenjem z vinilnih plošč. Najpogosteje nastopa v tandemu z Evo Jakimosko, s katero sta leta 2015 ustanovili DJ duo Saraieva. Veščin DJ-anja se je naučila v športno-kulturnem društvu GOR pod mentorstvom DJ WooD-ja, DJ K’pow-a in DJ SunnySun-a.

Raketa se je profilirala kot poznavalka britanske elektronske scene (od jungla do grima in UK garaga) in v zadnjih letih svojo selekcijo razširila tudi na ameriške ghettotech, electro in footwork odvode. Kot kuratorka oddaje Vibe check na Radiu Študent raziskuje plasti klubske kulture in dobre prakse, ki živijo ob njej. Raketina produkcija, skrita v kote interneta in njenih nastopov, pa se manifestira kot meme ghetto-grime moment.

Ljubljana Street Art festival je prvi in edini festival ulične umetnosti v Sloveniji. Zasnovan iz ljubezni do street art-a, grafitov in intervencij v javnem prostoru. Že peto leto povezuje mednarodno in lokalno – ulično, umetniško, aktivistično in akademsko sceno. Obiskovalke in obiskovalce spodbuja k aktivnemu branju ulic, obenem pa podpira mlade, še neuveljavljene generacije uličnih umetnic in umetnikov ter skrbi za svetlo prihodnost lokalnega street art okolja. Festival želi na edinstven način promovirati eno izmed najpomembnejših sodobnih umetniških gibanj 21. stoletja – ulično umetnost.

Glavni organizator Ljubljana Street Art Festivala – festivala uličnih umetnosti je Inštitut za urbana vprašanja (INURB).

Music policy: elektro/ghetto/footwork

Vstopnina: 5 €

*V primeru slabega vremena se dogodek prestavi v dvorano, z začetkom ob 21h