RAPETEK 20 LET

RAPETEK 20 LET

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


RAPETEK 20 LET

BOLESNA BRAĆA (Hr)
KLEMEN KLEMEN (Trnow Stajl specialka)
CYAM 
(predpremiera albuma Donnie Darko)
GRAFFITI JAM
DJ NINJA 
(hiphop classics set)
DJ ESCO (Dj Premier Tribute set)
DJ BORKA

Hiphop praznuje 50 let in po svetu se vrstijo predavanja, koncerti in pogledi v rapersko zgodovino. Tako kot ima ameriški hiphop svojo zgodovino, jo imata tudi domači in balkanski. Zato se bomo ob 50. obletnici hiphopa in 20. obletnici serialke Rapetek posvetili predvsem legendarnim hiphop zadevam, ki so zaznamovale naš prostor in ga močno oplemenitile. V dveh večerih bomo tako na letnem vrtu gostili legendarnega bošnjaškega raperja Eda Maajko ter pionirski zagrebški dvojec Bolesna braća, ki je poskrbel za renesanso hrvaškega hiphop in ekipe Blackout. Domače loge bosta predstavljala dva praktično najuspešnejša predstavnika raperske zgodovine na Slovenskem – Klemen Klemen ter Murat & Jose. Oba bosta svoja nastopa pripravila v stilu poklona svojima najuspešnejšima albumoma »Trnow stajl« ter »V besedi je moč«, ki sta pustila neizbrisljiv pečat na domačem raperskem nebu in prešla tudi v ušesa ostalih poslušalcev.

V notranjosti Gala hale bodo nastopila aktualna imena domače raperske scene. Trenutno verjetno najbolj vroče ime domače raperske scene, Drill, prihaja iz Izole, ljubljanske barve pa bosta zastopala Skova ter temačni raper Cyam. Ker pa hiphop ni zgolj rap, bodo z nami tudi b-boyi dveh različnih generacij, ki se bodo prestavili v battlu ter smetana ljubljanskih grafitarjev na čelu z ekipo »1107 klan«, ki vas bodo pospremili ob vstopu na vrt s svojimi grafitarskimi sposobnostmi ter seveda DJ-ji, ki bodo vsi vrteli dobro premišljene konceptualne sete, od poklona Dj Premierju, Mf Doomu, J Dille in padlim raperskim borcem, do specialnega seta hiphop klasik.

Music policy: hip hop

Vstopnina: predprodaja mojekarte.si, 20 € (število vstopnic je omejeno zaradi možnosti slabega vremena in posledične selitve v dvorano), dvodnevna festivalska vstopnica 38 €

*V primeru slabega vremena bo dogodek potekal v dvorani

Fb dogodek >>