Zeleno sonce live: IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS (Danska)

Zeleno sonce live: IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS (Danska)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


Zeleno sonce live:
IDA NIELSEN & THE FUNKBOTS (Danska)
+ selektorja: Bakto & Udo Brenner

V Ljubljano prihaja nekdanja basistka Princa in ena izmed najboljših basistk na svetu!

Izredno smo veseli, da lahko na oder Gala hale povabimo Ido Nielsen, funku zavezano multitalentirano basistko, pevko in songwriterko, članico dveh nekdanjih spremljevalnih skupin Princa, New Power Generation in 3rd Eye Girl. Na specialni, live ediciji Zelenega sonca bo predstavila svoj šesti album »More Sauce, Please« (German Leopard Records, 2023), na katerem igra svoj štiristrunski električni bas Sandberg California, poje, igra klaviature ter navdušuje s funk ritmi, slap bass spretnostjo, catchy pop linijami, celo rapanjem.

Ida kot svoje vzornike navaja Marcusa Millerja, Marka Kinga, Larryja Grahama, Botsyja Collinsa in Victorja Wootna, kot svojega mentorja pa seveda Princa, ki mu je ob njegovi smrti posvetila album »TurnItUp«. Ne glede na dejstvo, da je bila že pred sodelovanjem z njim znana in cenjena glasbenica – med drugim je na turnejah spremljala tudi odličen afriško – belgijski bend Zap Mama -, ji je izkušnja spremenila življenje. Tako zaradi prepoznavnosti kot neprecenljivih izkušenj ter nenazadnje dejstva, da so se ji uresničile najbolj nore sanje, igrati ob boku glasbenega virtuoza, kot je Prince.

Vabljeni na večer mastnih bas linij, slap bassa, pravega old school funka s primesjo reggaeja, neosoula, hip hopa in drugih godb. Kot je na njenih koncertih navada, nas zagotovo čaka tudi kakšen hommage velikemu Škrlatnemu.

Music policy: funk/funk rock

Vstopnina: 15 € na dogodku Zeleno sonce, 6.10.2023 (omejeno število vstopnic), 22 € v predprodaji na mojekarte.si, 25 € na dan dogodka

Fb dogodek >>