Rapetek 177: Pubeci v Ljubljani

Rapetek 177: Pubeci v Ljubljani

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Rapetek 177: Pubeci v Ljubljani

Ezy-G
OYGN (Mito x YNGFirefly)
.travnik
Zinedin O
+ .travnik DJ set

V Gali bo na zadnji petek v oktobru oder zavzel mariborsko obarvan Rapetek - sinergično se bodo pomešali rap stare šole štajerske prestolnice z Ezy-G-jem, srednje šole z Mitom oz Oygn ter novodobna trap četverica .travnik. Zagotavljajo mariborsko medgeneracijsko sodelovanje bistvenih skoraj-dvajset-let-prisotnih imen na rap sceni in hype ter moshpit travniškega razgajanja. Vožnjo po programu bo otvoril Zinedin O.

Ezy-G bo nastopil prvič v Ljubljani po izidu svojega vrnitvenega dolgometražnega albuma ATAMORGANAMatjaž Ezgeta se je sprva pol-anonimno pojavil na hiphop sceni leta 1996 kot član zasedbe Dandrough, leta 2004 pa se je zasedba priljubila marsikateremu navdušencu slovenskega rapa s ploščo Pieces of M.E. S svojim kritiškim in prizemljenim, a ostrobesednim pristopom, sodelujočim s fuzijo novih in starih hiphop podlag, se s ploščo udarno vrača.

Mito oz. projekt OYGN (Mito x YNGFirefly) se prav tako predstavlja v Gali premierno od izdaje drugega albuma Roko v ojgn (2022). Dvojica z albumom nadaljuje projekt, ki ga je začela s ploščo Skurjen spomin (2018). Sodelovanje sta začela že z Mitovim albumom Bratstvo in estradstvo, v projektu OYGN se poveča vpliv glasbene podlage YNGFireflyja in Mitovih kreativnih besedil. Mitova teza “smoter je biti slovenski rap foter” bo očitno preizkušena na 177. Rapetku.

Sedaj z Galo že seznanjeni .travnik se vračajo na njim priljubljeno prizorišče skoraj točno leto po ljubljanski predstavitvi ob izdaji svojega drugega albuma Pubeci ne spijo. Prvič so Galo napolnili na festivalu MENT (2022) z repertoarjem svojega prvenca Pubeci ne jočejo (2021). Dogodek je precej občutno poleg njih prevzel tudi občinstvo, ki se je vrnilo na razprodano predstavitev drugega albuma. Njihov nastop je mešanica sentimentalnih, čustveno nabitih komadov s prvenca ter bolj robatih, energičnih ritmov druge plošče. Vseskozi igrivi, zvesti štajerščini in lokalnim metaforam v sodelovanju z venomer “nahajpano” publiko ustvarijo energičen nastop.

Music policy: hip hop/trap

Vstopnina: 12 € v predprodaji (Gala hala, Big Nose shop), 15 € na dan koncerta