RAPETEK EXTRA: SOULS OF MISCHIEF (ZDA)

RAPETEK EXTRA: SOULS OF MISCHIEF (ZDA)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


RAPETEK EXTRA: SOULS OF MISCHIEF (ZDA)

+ DJ’s K’Pow & White AF

Od ’93 pa do neskončnosti! No, čakati je bilo treba samo do 2023. Točno 30 let po izidu ene resnejših podzemeljskih himn rap muzike “93 ’til Infinity” in istonaslovljenega prvenca k nam prihajajo kalifornijski legendarneži Souls of Mischief.

Pripadniki najbolj slavnega oaklandskega hiphop kolektiva Hireoglyphics in precej podcenjeni obvladači, A-Plus, Tajai, Phesto in Opio, so po prvih osnovnošolskih korakih rapanja strnili vrste leta 1991. Na vrhuncu preboja lokalne uspešnice sloga G-Funka so ponudili nekaj čisto drugega: sempladelične jazzy podlage, izjemno spretnost freestylanja, udarniške beate, funky imidž … Bolj kot v razvpiti trend gangsterske Kalifornije so pasali med kakšne Native tonguovce.

Prvenec in drugi album No Man’s Land je skupina izdala pri velikanki Jive, potem pa se še globje potunkala v underground in nadaljevala pri hišni etiketi Hieroglyphics Imperium. V novem tisočletju se je po daljši, devetletni pavzi vrnila s plato Montezuma’s Revenge, ki so jo posneli odrezani od sveta “sredi divjine” in ki jo je produciral eden in edini Prince Paul. Leta 2014 je sledila še There Is Only Now, ki jo je produciral izjemni retro soulovski mojster Adrian Younge, letos pa se je ekipa podala na logično turnejsko romanje ob 30. obletnici izida izjemnega prvenca in 50. obletnici zveri, ki ji pravimo hiphop.

This is how we chill!

Music policy: hip hop

Vstopnina: 25 €

Predprodaja: Gala hala na dogodkih, Big Nose, mojekarte.si prodajna mesta mojekarte.si

Fb dogodek >>