ROOTSINSESSION PRESENT: KUSKUS MIXTAPE

ROOTSINSESSION PRESENT: KUSKUS MIXTAPE

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


ROOTSINSESSION PRESENT:
20th Anniversary of KUSKUS 1 Mixtape

Za gramofoni:
Dr. Bancho & Ohoroho (Riddim Operator Radioshow & Dub Corner)
Pier & Fu (RootsInSession)
L.T. & Lionshine (Ljubljanjah Vibes & Basolovka)
Host by night MC Hot Steppa (Pulap Reggaeststion/Pula)

Pisalo se je leto 2003, ko so se selektroji Shine, Mehownee, Pier in Fu, dolgoletni člani kolektiva Radyoyo, takrat združili v roots/reggae/dancehall sekcijo, imenovano RootsInSession, in se 7. novembra 2003 prvič predstavili v Gala Hali s kultnim mixtejpom Kus Kus.

Sami začetki Roots In Session pa segajo v leto 2000, ko je iz tedenske radijske oddaje Radyoyo nastalo več tematskih oddaj. Iniciativo za sredino oddajo na takratnem radiu Gama MM je prevzel Pier. V oddajo so se kot selektorji vključili tudi ostali člani skupine: Mehownee, Fu in Shine. Oddaja je dobila ime RootsInSession in je pokrivala vse stile reggae glasbe, njena misija pa je bila širiti dobre glasbene vibracije med ljudi in jih ozaveščati o raznolikosti glasbenih žanrov, ki izhajajo iz reggae glasbe, kot so dancehall, jungle, drum’n'bass, hiphop, new roots. S svojim glasbenim znanjem, predvsem pa z odlično energijo in karizmatičnimi nastopi, so Roots In Session ostajali aktivni tudi na klubski in festivalski sceni, vedno več pa so nastopali tudi v tujini. Roots In Session se lahko pohvalijo z neprekinjeno 20-letno kariero aktivnega in entuziastičnega ustvarjanja, katerega rezultat so številni glasbeni produkti, ki so na trgu še danes zelo iskani. RIS Sound je namreč edini slovenski sound, ki je s kontinuiteto in v maniri „stare šole“ svojo publiko vzgojil s pomočjo ti. Kus Kus mikstejpov.

Tako se po 20 letih delovanja in ustvarjanja Roots In Session spet vračajo v Gala Dans Halo, kjer bomo skupaj podoživeli, uživali in plesali v Kus Kus selekciji. Poleg RIS ekipe pa bodo za ta večer poskrbeli tudi drugi veterani kot so Dr. Bancho in Ohoroho in mlajša generacija selektorjev kot sta Lionshine in DJ L.T. Poleg naštetih selektorjev pa se bo kot prvič na RIS večerih predstavil MC Hot Steppa iz Pulap Reggae Station familije, ki so letos nastopili med drugim tudi na Overjamu in poskrbeli za nepozabno vzdušje. Obeta se Kus Kus Mixtape 1 party, ki ga enostavno ne smete zamuditi.

Selektor Dr. Bancho je že več kot 20 let aktivno vpet v slovensko reggae sceno. Njegovi začetki so se začeli z Ras Abougalum crew-ju, kjer je soustvarjal in kreiral reggae sceno z Rokom in Cuno. Je specialist za roots, dub in uk steper selekcijo, vse to pa postreže izključno iz vinilnih plošč. Med Drugim je tudi eden od soustvarjalcev edine FM reggae oddaje Riddim Operator pri nas, ki jo lahko vsak ponedeljek v živo poslušate na Radio Študentu. Na Kus Kus večeru pa lahko pričakujemo pravo roots reggae poslastico.

Ljubljančan OhoRoho je eden večjih zbirateljev reggae glasbe pri nas. S svojim glasbenim repertoarjem zajema obdobje od samih začetkov jamajške glasbene produkcije do angleške steppers in dub scene. Svoj izbor bazira na roots reggae in dub-u s konca 70-ih let in digitalni produkciji 80-ih in 90-ih. Kot selektor je aktiven že od leta ’97. Gostoval je po Sloveniji in bližnji okolici, najlažje pa njegov set ujamete v enem od klubov na Metelkovi, kjer je rezident Dub Corner večerov.

LionShine je DJ, ki je domač na vsakem odru. Giba se v raznih vodah podzvrsti, kot so reggae, dancehall, jungle in še marsikaj drugega. Kadar ga najdemo v klubu, je na plesišču definitivno živahno. Svojo kariero je začel nekaj let nazaj, ko je s tem ukvarjal še bolj ljubiteljsko. Kasneje, nekje od leta 2013, pa se je začel predstavljati tudi širši publiki, ki ga je vzljubila. LionShine je poznan tudi po ustanovitvi in organiziranju Basolovka dogodkov, ki se od leta 2015 sedaj enkrat mesečno odvijajo v Gala Hali ali Cvetličarni. Prav tako kot član LjubljanJah Vibes nastopa na dogodkih po celi Sloveniji in širše.

DJ L.T. je slovenski dj in producent, ustanovni član Ljubljanjah vibes in nepogrešljiv člen UM & KUNA Freestyle Show, hkrati pa aktivno sodeluje na reggae sceni v Sloveniji in bližnjem Balkanu. L.T. je eden izmed mlajše generacije producentov, ki gradi svojo pot na reggae/dub produkciji. Pred kratkim je izdal novi singl/remix “Chunari Sambhal Gori”, ki ga lahko poslušate na njegovih internetnih platformah.

Stefan Černi aka MC Hot Steppa prihaja iz Pule in se od leta 2006 ukvarja z roots reggae in dancehall glasbo, predvsem pa ga poznamo kot vokalno (MC) spremljavo – drum n’ bass, jungle in dubstep DJ-jem in producentom. Prepoznaven je po svojem stilu, izvaja pesmi v hrvaščini in angleščini z velikim vplivom rootsa in dancehalla 80. let. Od samega začetka je drugi del dua Steppaz s KingShango Soundsystem. Leta 2011 se je pridružil projektu radijske oddaje Pulap Reggae Station kot radijski voditelj, MC in grafični oblikovalec. Doslej je nastopil na domačih in tujih festivalih in dogodkih, kot so SeaSplash Festival, Soča RiverSplash Festival, Overjam Reggae Festival, Outlook in Dimensions Festival, Reggae Conference, BeatBoxx, Showcase ipd. ter sodeloval in delil odre s Hrvati Kingshango Soundsystem, Brada Selecta, Shugaman, ZJ Sinke, Fyah Steppa, Big Oz, Munchies Soundsystem, Vibration Addict Soundsystem, Jah Billah, Jay L, 207, Shecoin drugimi.

Music policy: roots/reggae/dancehall/dub/ska & more

Vstopnina: 10 €

Fb dogodek >>