KRANKS (HR), REVIRGIN (HR), auto (SI)

KRANKS (HR), REVIRGIN (HR), auto (SI)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


KRANKS (HR)
REVIRGIN (HR)
auto (SI)
+ DJ Govnač

Vabljeni na koncertno druženje, kjer se bodo na odru zvrstili trije konkretni regionalni bendi, vsak v svoji špuri.

V svojem norem tempu bodo ogrevali Kranks, Varaždinci, ki obljubljajo slabo urico interesantne in mestoma divje jungle punk zabave s saksofonom, trobento, bobnom in dvema bas kitarama. DIY bend novejšega datuma, sestavljen iz članov, ki so se prej kalili v različnih hrvaških bendih, je v letu 2022 izdal EP, ki je požel odlične kritike, v 2024 pa planirajo izdati prvi dolgometražec. Prvič v Ljubljani. Za vse fene Discipline Kitchme!

Naslednji se bodo na odru zvrstili auto, vešči drifterji med krautrockom, spacesurfom in garagenoise-om, ki počasi, a vztrajno ogrevajo koncertno občinstvo za novo ploščo, ki se ima roditi kje drugje kot na naši založbi – KAPA Records. S svojimi redkimi nastopi navdušujejo in če jih še niste uspeli slišati, je tokrat prava prilika.

Vrhunec večera bodo zajahali ReVirgin, ki promovirajo svoj drugi dolgometražec »Moderna rješenja«. Simpatično introvertiran duo iz Čakovca je izjemno dobrodošla novost na regionalni glasbeni sceni. Njuno glasbo odlikuje novovalovska estetika, na odru pa odlično lovita ravnotežje med Karlovim nervoznim byrnovskim nastopom in Paulinino sproščenostjo.

Če je bil prvi album inspiriran z novovalovci in gothic rockom 70′ in 80′ let prejšnjega stoletja, se je drugi našel v bolj progresivnem zvoku, pod vplivom King Crimson in njihove trilogije albumov iz sredine 80′, v pesmih pa najdemo celo primesi techna in duba. Opazna razlika je tudi v tem, da je LP »Moderna Rješenja« v celoti odpet v hrvaščini.

Ker je petek in ker ne gremo še domov, je tukaj še hišni DJ Govnač, ki, če ni na odru s Haiku Garden ali kot sound guy za veliko mešalko, včasih zasede pozicijo kot DJ za tamalo. Noč, ki jo velja preživeti pri nas v glavnem!

Music policy: jungle punk/krautrock/spacesurf/garage noise/new wave/synth punk/post punk

Vstopnina: 12 € z rezervacijo, 15 € na dan koncerta

Fb dogodek >>