RUŽNA EGZISTENCIJA

RUŽNA EGZISTENCIJA

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


RUŽNA EGZISTENCIJA

ZEVIN (EP Egzistencija launch)
RUŽNO PAČE (WTF 1. v Sloveniji??!)
The BPM Police

Video: RastrLAB

Kaj je Ružna Egzistencija?

Dvojni koncertni dogodek, ki obeležuje lansiranje Zevininega prvenca Egzistencija.

Prvo gostovanje Ružnog Pačeta v Ljubljani.

Predpustno hyper-žanrsko potovanje po YU teritoriju.

Zevin bo predstavila svoj prvenec, EP Egzistencija. Gre za projekt, ki ga skoraj toliko kot glasba zaznamuje tudi sporočilnost in izrazita vizualna komponenta. Plošča se sprašuje o stvareh, ki jih doživljamo vsak dan, kot so kraja ustvarjalnosti, duplikati, internet, soočanje s prihodnostjo in sprejemanje problemov. Predstavljena bo tako nova glasba kot videospoti, ki kot celota tvorijo kratek film.

Popotovanje v svet modernega balkanskega vala se nadaljuje z nastopom glasbenika Ružno Pače, ki bo prvič zabaval Ljubljano. In to kljub temu, da je od izida njegovega izjemno priljubljenega Hentai, Spid & Emo Pank! preteklo že več kot 3 leta.

In da bo noč še bolj nepozabna, bodo The BPM Police na koncu odvrgli zavoro in nas odpeljali v preostanek noči. Dobrodošle maske, ki predstavljajo nekonvencionalne plati življenja oz. ružnu egzistenciju.

Music policy: hyper-Balkan/pink pop/borken emo(jies)/singing rap

Vstopnina: 12 € maske (theme ružna egzistencija), 15 € full

 

 

 

Zevin je 20-letna Ljubljančanka, ki je med letoma 2020 in 2022 sodelovala z srbsko založbo Made in BLKN. Prek svoje glasbe in video materialov vselej predaja sporočila, ki sežejo prek ustaljenih puhlic pop produkcije. Ključna je sinergija s producentom Dvided21, ki ji pomaga prenesti čustva in zgodbe v glasbo. Dvojec se igra s stili, preizkuša nekonvencionalne kombinacije zvokov in ponuja tako vizualno kot zvočno izkušnjo. “Pomembnost video vsebin, ki spremljajo mojo glasbo, je izjemno pomembna” pravi Zevin. Običajno vse naredi sama – od režiranja glasbenih spotov do ročnega izdelovanja scenografije. Kot pravi, je oseba za “vse”. Njeno gonilo je misija, da izboljša sodobno glasbeno sceno na Balkanu in jo naredi bolj raznoliko in edinstveno.

EP “Egzistencija” izide predvidoma 4 dni pred dogodkom, 5. februarja 2024.

Ružno Pače, eden najbolj provokativnih glasbenikov, ki v svoji zliva hip hop, rock in metal, deluje brez žanrskih omejitev, a je obenem eden najpomembnejših glasnikov sodobnega pop punk zvoka v regiji. Njegov prvenec “Hentai, spid & emo pank!” je postal prava uspešnica, zaradi česar si sodobna glasbena scena ne more privoščiti, da bi ga kar spregledali.
Ružno Pače oblikuje celotno podobo svoje glasbe, od naslovnic albumov do grafik na YouTubeu in ekskluzivnega merch-a. Njegova ustvarjalnost je odsev avtentičnosti in neustrašnega pristopa do glasbene industrije.

Relativno sveža makedonsko-slovenska naveza The BPM Police kljub imenu ne pozna hitrostnih omejitev. Afiniteta do nevarno hitre elektronske glasbe je v nekajmesečnem patruljiranju po ljubljanskih plesiščih postala jasna, prav tako vedno prisotno medžanrsko manevriranje, ki od electra in breakov preko techna vodi celo v trance.