CONWAY THE MACHINE (Griselda/Drumwork; ZDA)

CONWAY THE MACHINE (Griselda/Drumwork; ZDA)

Gala Hala, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,
To tag yourself at events, you have to be logged in!


Rapetek extra: CONWAY THE MACHINE (Griselda/Drumwork; ZDA)

+

Tibor, Noti Limun, AGC (TDKM; HR)
Sajkoslav Vuki Vuk (Munje; SI)
DJ Borka

Prihaja “najbolj umazan vseh časov”, kot se je nekoč samooklical Conway The Machine, prvo ime zadnje prave revolucije ameriškega raperskega podtalja, zloglasne Griselde.

Založba, oziroma ekipa, oziroma kar družinsko podjetje bratov Westsida Gunna in Conwaya, ki sta ga leta 2012 ustanovila skupaj s takratnim wunderkindom/samorastnikom Mach-Hommyjem (kmalu sta se jim pridružila tudi Benny The Butcher in producent Daringer), je druščino v naslednjih letih izstrelilo na sam vrh. Ne na vrh pop lestvic in rekordnih številk spletnih pretokov, ampak na vrh nerafiniranega in necenzuriranega oddelka ameriškega rapa. Hkrati je etiketa malo mesto Buffalo ne samo postavila na zemljevid hiphopa, ampak na sam prestol tistega surovega, podtalnega, necenzuriranega oddelka žanra.

Conway Mašina, letnik ’82 in lastnik resnega street creda – ne samo, da ima kartoteko in je nekaj časa preživel v zaporu, leta 2012 so ga tudi ustrelili v glavo, vrat in ramo. Neštete mikstejpe niza nekje od leta 2007, prelomna sta bila prva za Griseldo leta 2015 (The Devil’s Reject in Reject 2). V tistem času je spoznal Prodigyja, ki je potem postal eden njegovih zgodnjih zvezdniških suporterjev in sodelavcev. Za prvi čisto pravi album si je Conway vzel kar nekaj časa – From King To God je vpadel leta 2020, dve leti kasneje je sledil še God Don’t Make Mistakes. Najraje z robustno ostrino počasnega muljastega rapa in edinstveno metodičnega flowa natančno niza opise ilegalnih podjetnih dejavnosti, občasno zaide tudi v prostodušno introspekcijo. Imen, s katerimi vse je sodeloval, praktično nima smisla naštevati.

Vabljeni na prvi nastop v Sloveniji enega glavnih popularizatorjev, če ne kar ambasadorja vrnitve umazanega in grobega, “true-school” rapa!

Ogrevalni orkester bo seveda dosleden estetiki griseldaškega rapa. Sajkoslav, ki se na krilih izida svojega dolgo pričakovanega prvenca dosledno nagiba k neigranemu raperskemu manifestu brez promocijskega blefa. Vuki Vuk, predstavnik trnovskih ulic, temačnega in pronicljivega uličnega raperskega stila. Celotna ekipa TDKM, “balkanska Griselda”, zbrana v najžlahtnejši postavi, ki bo predstavila svoje podzemne klasike, ki jih je v zadnjem letu ustvarila v stilu svojih herojev.

Vstopnina: 30 € super earlybird (Gala hala na dogodkih, omejeno število vstopnic), 33 € early bird (mojekarte, do najkasneje 30.1.2024), 35 predprodaja (mojekarte, Gala hala na dogodkih, Big Nose), 37 € na dan koncerta

Fb dogodek >>