MATTER (SI)

MATTER (SI)

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Viski tud k je sreda: MATTER (SI)

Predvozača: PTČ (SI)
After: Mima & Zazi (Pusa)

Ste pripravljeni? Vabljeni na enega redkih Matter koncertov, sploh v Ljubljani, na šalco čaja, na viski, tud če je pač sreda, na dogodek pod milim nebom ter neprimerljiv vajb, ki ga naredi mogočna kamniška trojica.

Matter so že s prvim albumom Amphibios (2016) zagnali novi val podalpskega rapa. Morda so na začetku dvignili marsikatero obrv, predvsem tistih, zapriseženih rapu iz 90′, a se tudi kmalu ustalili na slovenski glasbeni sceni, postali ljubljenci tako mlajšega kot starejšega poslušalstva ter začeli nizati hit za hitom. Javnost je Matter soglasno označila za »trap«, a člani zasedbe, večni pajdaši Dacho, Tunja in Levanael, se nikoli niso zares ukalupili v vzorce tega žanra. Na drugi plošči Mrk (2017) so se z njimi rahlo spogledovali, jih začinili po svoje in tako razvili svoj prepoznavni zvok meglenega cloud rapa na sedativih, nato pa so ga radikalno dekonstruirali. Ko so našli mesto v mainstreamu, so dvignili sredince in nonšalantno izdali eksperimentalen album Troglav (2019). Na svojo pop senzibilnost so namignili z megauspešnico Zonzei, plod sodelovanja z bendom MRFY, sočasno pa ustvarili še neodvisni celovečerni film, distopično dramo Ameba, ki je bila ena od mnogih priložnosti, v katerih so se člani benda izkazali tudi kot igralci. V lockdownu so pod imenom Better skupaj s Tsujigirijem posneli album Testament ljubezni (2020), kmalu za tem pa je sledila ultimativna plošča HAOS (2022), monumentalna kulminacija bogatega opusa Matter, ki jo je Jaša Bužinel v recenziji za Mladino opisal kot »album, ki bo nežne milenijce spravil v eksistencialno krizo«.

Matter je od vselej izstopal tako z besedili kot s produkcijo. Besedila Dachota in Tunje, dostavljena z ikoničnimi mrkimi flowi, zaznamuje kontrast med filozofskimi mislimi in uličnimi anekdotami, med banalnim humorjem in resnostjo, med pomenskostjo in ludističnim absurdom. Beati, ki jih podpisujeta Levanael in Dacho, so vselej melanholični in temačni, minimalistični, a sočasno udarni, odražajo globoko poznavanje sodobnih glasbenih trendov, ki pa se jim producenta nikoli ne podredita.

Ogrevanje bo pripadlo kadetoma »Matter podmladka«, PTČ, novi generaciji podtalne ljubljanske scene, ki trenutno pripravljata svoj drugi studijski album – ta bo v času koncerta že zunaj. V dvorani vaju bosta razvajali Mima & Zazi.

Ujemite enega redkih koncertov Matter, prisluhnite PTČ in ostanite še na afterju!

Music policy: rap/trap/phonk/avantgarde

Vstopnina: 15 € earlybird (Gala hala na prireditvah, Big Nose, mojekarte.si in njihova prodajna mesta – omejeno število, do vključno 18.5.2024 oz. do razprodaje), 20 € predprodaja (Gala hala na prireditvah, Big Nose, mojekarte.si in njihova prodajna mesta), 23 € na dan koncerta, 10 € after

V primeru resno slabega vremena se koncert prestavi!

Fb dogodek >>