TSCHIMY

TSCHIMY

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


TSCHIMY

Ah, poletje, gradient sončnih žarkov podnevi in prijetna toplina »za kratke rokave« zvečer so dovolj, da še največje cinike in introvertirane duše med nami motivirajo, da gredo na kak sprehod in pokličejo kakšnega starega prijatelja za družbo.

Tako se je tudi multi-instrumentalist, kantavtor in producent Tschimy po zimskem premoru zopet odločil, da ima dovolj svojega domačega studia in, da je vendarle čas, da deli svojo glasbo s poslušalci tudi v živo.

Tschimy je kot solo kantavtor na sceno prodrl turbulentnega leta 2020 z melanholičnim, a strastnim, prvencem »Human OS«, izdanim pod založbo Ente Tapes. Z mešanico Jazza, Soula, Lo-fi hiphopa ter R&B-ja nas je popeljal skozi čustva, ki so bila v obdobju karantene skorajda vseprisotna, v javnost je poslal svoj »klic« melanholije in hrepenenja po človeški povezanosti in, na lastno presenečenje, dobil nazaj pozitivne odzive tisočih poslušalcev, ki so čutili enako.

Septembra lani je kratkemu prvencu sledil še daljši in bolj dodelan album »Princ«, energetičen indie-rock »šamar« s katerim se je Tschimy, skozi istoimenski lik Princa, spustil še globlje v svojo osebno zgodovino diskriminacije in posledične neusahljive želje po pozornosti in vplivnosti.

Album je, kakor vsa Tschimyjeva dela, težko celovito žanrsko opisati, Jaša Bužinel pa v recenziji za Mladino vseeno pride presenetljivo blizu: » Prijetna zvočna podoba in aranžmaji albuma se napajajo iz Stax soula, alter R&B-ja à la The Internet, hipsterskega indie popa izpred desetletja, slacker rocka Maca DeMarca, Svemirkovega jadranskega sentimentalizma in »alt rocka« Yvesa Tumora.«

Z novim zagonom akustičnih bobnov in distorziranih kitar se torej Tschimy po dolgem času vrača na oder v novi bandovski zasedbi. Spremljajo ga: head-honcho skupine Styrofoam Jan Kopač na kitari, Groove sensei Enos Kugler na bobnih in Radio Študentov tehnični »backbone« Luka Seliškar na faderjih.

Poskrbljeno bo seveda tudi za vse, ki ob enajstih pač še ne hodite spat in bi radi plesali do poznejših ur, na mešalki bo tokrat, kakor že na prejšnjem Tschimyjevem koncertu v Gali Hali, DJ Nice Trick, ki bo poskrbel, da plesišče nikoli ne bo prazno.

Se vidimo/slišimo/čutimo tam!

Music policy: Indie-rock/Indie-pop/R&B

Vstopnina: 10 €

Fb dogodek >>