PUTAN CLUB (IT/FR) & VAGINA CORPORATION (MK)

PUTAN CLUB (IT/FR) & VAGINA CORPORATION (MK)

Gala hala - letni oder, Metelkova

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Undefined property: stdClass::$drzava_en

Filename: views/dogodek.php

Line Number: 82

Backtrace:

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/views/dogodek.php
Line: 82
Function: _error_handler

File: /var/www/clients/client1/web1/web/application/controllers/Napovednik.php
Line: 121
Function: view

File: /var/www/clients/client1/web1/web/index.php
Line: 292
Function: require_once

, Ljubljana,




To tag yourself at events, you have to be logged in!


PUTAN CLUB (IT/FR)
VAGINA CORPORATION (MK)
+ Selektor Dinarid

Na Metelkovo se vračata dva huda benda z imeni, ki obetata zanimiv večer!

Zasedba Vagina Corporation izhaja iz turobnega, sivega Skopja, Makedonije. Svoj zvok opišejo kot kraut-rock-americana-psychedelia, ali na kratko, KRAP. Pod vplivom aktualnih grozot ter toksičnega urbanega pragozda domačega kraja, skopska banda s hitrimi kitarskimi linijami in nihajočimi dinamikami cilja na jezno plesno atmosfero, ki pa v svojem jedru vseeno kaže odtenek upanja.

Solo projekt Luke Jovanoskega, spočet leta 2021, je v prvih dveh letih obratovanja izdal dva albuma. 2023 pa se je, zavoljo vse več preznojenih koncertov, zasedba ustalila na tehnično dovršenem in tesno uigranem četvercu. Da pa bi svojo živo energijo, kjer so meje med odrom in publiko zabrisane, ovekovečila, je Korporacija Vagina leta 2023 posnela še live album iz že obstoječih del. Album podpira tudi enourni film, ki je več kot vreden ogleda.

Vrača pa se tudi hrupni, samozadostni, avantgardni, radikalni francosko-italijanski duo Putan club, ki svojo glasbo opiše kot feminist-electronic-industrial-avant-rock-techno-trance-sauvagerie. Duo, ki nas je obiskal med korono, ko so turali le redki bendi. Njun huronski napad na nestrpnost, sovraštvo, neenakost, ksenofobijo, homofobijo, seksizem, brutalni kapitalizem in vse, kar ruši idejo o enakopravnem svetu, smo si dobro zapomnili. Putan Club redno kolaborira tudi s sorodnimi demoni, kot je npr. Lydia Lunch, nedavno pa smo ju videli tudi na letnem odru Gala hale z Ndox Electrique v okviru Druge godbe 2024. Bezkompromisni križanec med Nine Inch Nails, Young Gods in zgodnjimi Ants prihaja ravno ob pravem času, da nas opomni na stvari, ki so resnično vredne v življenju. Vabljeni!

Music policy: kraut/rock/americana/psychedelia/electronic/industrial/avant-rock/techno/trance

Vstopnina: 10 € z rezervacijo, 13 € na dan koncerta

Vstopnice je potrebno prevzeti do 22.ure. Na dan koncerta vstopnic ni več možno rezervirati.