Danny Howells

Ambasada Gavioli, Izola, Slovenia




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Danny Howells www.dannyhowells.com
Crazy Lemon


Eddy the Fish
Guaran



Po nepozabnem dogodku z glavnim gostom večera Petom Tongom, je pred nami še en večer na katerem bodo kraljevali znova zvoki progresivne in house glasbe.Letošnjo pomlad 2004 nam bo odprl stari znanec iz založbe Global Underground ˝Danny Howells˝.


DANNY HOWELLS

Vsi, ki se vsaj malo spoznajo na progresivno glasbo vedo, da je eden
najpomembnejših in najbolj uveljavljenih predstavnikov te zvrsti vedno nasmejani angleški didžej Danny Howells. Je eden redkih didžejev, ki od samega začetka glasbene kariere vrti t.i. 10 urne maratonske sete. Svoje prve nastope je beležil na Bedrock večerih v svojem domačem kraju Hastingsu. Strast do glasbe in veliko trdega dela ter vztrajnosti Dannyja spremljajo že več kot dvanajst let, to pa so glavni razlogi za njegov neverjeten vzpon. V zadnjih treh letih so bralci DJ Magazina, Dannyja uvrščali med 20 najboljših svetovnih didžejev, za katerega je značilen edinstven ''deepsexyfuturistictechfunkhouse'' glasbeni stil, ki so ga imeli priložnost slišati obiskovalci najboljših klubov v Severni in Južni Ameriki, Evropi, Aziji, Avstraliji in drugod. Kvaliteto njegovega dela lahko slišimo v vseh pomembnejših klubih kot so; Renaissance, Twilo in Home. Začetek leta 2002 mu je prinesel novo mesečno rezidenco, tokrat v newyorškem klubu Arc, kjer so njegovi deseturni seti postali legendarni. Njegovo ime se je uveljavilo tudi na producentskem področju, saj je izdal serijo kompilacij Nocturnal Frequencies, kompilacijo v seriji Nu Breed založbe GU ter nazadnje tudi dvojno kompilacijo prav tako na založbi GU z naslovom 24:7. Ob tem je naredil številne remikse za različne izvajalce, kot so Donna Summer (I feel love), Science Department (Breathe), M3 (Bailamos), Amethyst (Futura 2000) itd. Lanskoletno vinilko, ki jo je naredil skupaj z duetom Deep Dish, je vsebovala sample oz. insert pop uspešnice Eminema – ''Nobody listens to techno'', ki je pustila precejšnji vtis na mnoge oboževalce progresivne glasbe.
Kot zanimivost, na Dannyjevi spletni strani www.dannyhowells.com so objavili, da bo podjetje Sweatyfrog, ki se ukvarja z izdelavo lutk, začelo s proizvodnjo figur v obliki svetovno znanih didžejev, prva serija lutk pa bo v obliki progresivnega junaka Dannyja Howellsa.

Tijs
Tijs
uporabnik
2004-03-16 20:00:15
ce ste pametni ne boste mankal,usak drug komentar je odvec
P.R.
P.R.
organizator
2004-03-14 22:49:39
Za flyerje lahko pišete na mitja.zivko@email.si