LITTLE BROTHER

Cvetličarna, Ljubljana, Slovenia




To tag yourself at events, you have to be logged in!


LITTLE BROTHER

plus:
MURAT&JOSE
z novim materialom

po koncertu za gramofoni:
FU / KPOW / ZEDS (RDYO)
9TH WONDER (LIL BRO)


člani trenutno najbolj obetavne ameriške hiphop skupine Little Brother so se spoznali l.1998 v rodnem Durhamu, North Carolina ko so vsi obiskovali tamkajšnjo univerzo in hitro ugotovili, da jih povezuje podoben glasbeni okus - kot vplive Phonte, Big Pooh in 9th Wonder navajajo A Tribe Called Quest, De La Soul in Outkast.

Kmalu so postali pomemben del lokalne hiphop skupnosti in odigrali pomembne vloge pri formiranju skupin kot je bila The Organization (1998-2000) in Justus League - 12 članskega kolektiva MCjev in producentov katere vitalen del so še danes.

Po treh letih poznanstva in aktivnega druženja so se l.2001 odločili formirati lasten trio: "Prvi komad ki smo ga posneli, govori o pritiskih kako zadržati redno službo medtem ko poizkušaš uspeti v glasbeni industriji" pravi 9th Wonder: "Takoj smo smo posneli prvi komad je bilo jasno, da je med nami posebna kemija in vse se je samo od sebe znašlo na pravem mestu. Imeli smo dober občutek in se takoj odločili, da od tu naprej snemamo in pišemo komade kot skupina."

Izkazalo se je, da je bila njihova odločitev pametna in po nekaj mesecih snemanja je imela trojica več kot dovolj materiala, ki je vzbudil pozornost loaklnih ljubiteljev glasbe, radijskih DJjev in klubskih promoterjev.
Neprestano so jih vrteli na college radiu in kmalu so bili glavna atrakcija vseh lokalnih hiphop live eventov.

Do danes so nastopali z The Roots, Gang Starr, Kanye Westom, Dilated Peoples, Floetry, Tha Links, Defarijem in Alkaholics.

"Smo čisto vsakdanji fatnje, ki ga žuramo, skrbimo za svoje družine in mimogrede še poizkušamo ustvarjati dobro muziko" pravi Big Pooh ko skromno komentira meteorski vzpon Little Brother. Njihov down-to-earth, common man odnos do vsega kar se jim zadnje leto dogaja, popolnoma sovpada z glasbo, ki jo Little Brother ustvarjajo - hiphop ki bazira na organskem zvoku kot ga goji kultna philadelphijska zasedba The Roots.Njihov sound je nekje med jazzy gruvi skupine A Tribe Called Quest in yin-yang kemijo, ki jo ustvarjata Outkast.

Na nastopih v živo so Little Brother znani po svoji izjemni zabavnosti in po tem, da v koncert vključujejo publiko. Ker, kot pravijo: "če publika ni vključena v koncert, je vseeno če ostanejo doma in poslušajo CD. Za nas je zelo pomembno, da je publika zadovoljna in da se počuti kot del nastopa."

"Vsi mislijo, da je North Carolina kmetavzarska južnjaška dežela" razlaga Phonte, "ampak mi bi bili lahko doma v Brooklynu, Kansasu ali drugod pa bi še vedno zveneli enako. Kot je rekel že Mos Def "It aint where youre from, its where you re at."

Little Brother so od izida svojega prvenca pred natančno letom dni neprestano v središču medijske pozornosti: v Trace Magazinu je njihov album "The Listening" pristal na 8.mestu lestivice Top 2003 Albums, v URB Magazinu so bili predstavljeni v rubriki NEXT 100, v reviji Raleigh News & Observer so bili po izboru kritikov izglasovani za "Top 10 Artists to Watch", predstavlili so jih na MTVjevi "You Hear It First" in bili so FEUTURED ARTIST na izjemno vplivnem WWW.OKAYPLAYER.COM - spletni strani, ki so jo pognali legendarni The Roots in je danes dom artistov kot so The Roots, Common, D Angelo, Erykah Badu, Dilated Peoples, Talib Kweli in Jaguar Wright.

Ravnokar so zaključli snemanje feuturinga za Pete Rockov album Soul Survivor 2, obeta pa se jim tudi prestop iz ABB Records na mnogo vplivnejšo Atlantic Records.

9th Wonder, DJ in producent skupine je eden najbolj iskanih hiphop producentov ta trenutek in zelo zaseden s produciranjem novih albumov Masta Aceu in Memphis Bleeku, v preteklosti pa se lahko pohvali z dejstvom da je avtor delal za Jay Z-jev zadnji Black Album, remixal pa tudi celoten Nasov album Gods Son (Gods StepSon) ki je sicer neuradno, danes razprodan.

Kaj pravijoč
THE MOST SONICLY COHESIVE ALBUM SINCE JAY-Zs BLUEPRINT (THE SOURCE)
I LOVE THIS ALBUM...CLASSIC (PETE ROCK)
HIPHOP THE WAY I LOVE IT (GUESTLOVE, THE ROOTS)



predprodaja vstopnic od 01.04 dalje
One-Way Finest HipHop Store (Wolfova 10a)
Madness Shop (Trubarjeva 16)


...LITTLE BROTHER ARE THE FUTURE OF HIPHOP...