DJ Marlboro

Neznana lokacija, N/A, Slovenia




To tag yourself at events, you have to be logged in!


DJ MARLBORO (Rio de Janeiro) - predstavlja FUNK CARIOCA
(dj set)

Direktno z barcelonskega Sonar festivala in le malo po tem, ko je v Londonu show prevzel imenom kot so Jeff Mills, DJ Food, RJD2 in Richard X , v Ljubljano prihaja trenutno najbolj kontroverzna zvezda brazilske underground plesne scene - DJ Marlboro!

Funk carioca, funk do Brasil, funk do Rio de Janeiro so najpogostejse oznake tega glasbenega in socioloskega fenomena,ki:
- na danasnji brazilski glasbeni sceni sproza kontroverzne reakcije,
- zaradi energicnih, divjih zabav povzroca preglavice oblastem, ki skusajo funk zabave prepovedati,
- zaradi eksplicitnih ritmov, besedil in plesa sproza zgrazanje pri moralistih, zaradi nebrzdanega semplanja in uporabe poceni tehnicne opreme, pa se zgrazajo glasbeni puristi.

Mnozice mladih Brazilcev - pretezno iz najrevnejsih podrocij - pa norijo!

DJ Marlboro - alias Fernando Luiz Matto de Matta - je kot DJ, producent, zaloznik in radijski voditelj ze vec kot dvajset let glavni protagonist "funk carioca" scene, ki se je pred tridesetimi leti s svobodnim reinterpretiranjem soula, funka in kasneje disca in hip-hopa zacela razvijati v favelah Ria.

Funk carioca je energicna, prvinska, surova in kreativna glasbena manifestacija krute realnosti favel brazilskih velemest. Ljubljana je med redkimi evropskimi sredisci, ki ima priloznost in privilegij doziveti ta fenomen iz prve roke in to v casu ko je v svojem strmem vzponu.


Dodatne informacije in slikovni materiali sledijo, pred tem pa lahko preverite spodnje linke - prvi je link do uradne strani radijske oddaje DJ Marlbora, drugi vodi do intervjuja z gospodom DJ-jem, tretji pa vodi do reporta z nedavnega londonskega dogodka (za znalce portugalskega jezika) :


www.bigmix.com.br

http://www.hyperdub.com/softwar/marlboro.cfm

http://erikapalomino.uol.com.br