Elektro Arhiv: Zgodovina slovenske elektronske glasbe

K4, Ljubljana, Slovenia




To tag yourself at events, you have to be logged in!


Elektro Arhiv je cikel "glasbene poslušalnice", kjer bomo prvo uro večera govorili z gosti, ki so skozi obdobja soustvarjali raznovrstne segmente elektronske glasbene kulture pri nas.

Glasbena poslušalnica:
Glasbeno-verbalna gosta: Iztok Turk, Aldo Ivančič
Povezovalec: Tomica Šuljić


Elektro Arhiv je cikel "glasbene poslušalnice", kjer bomo prvo uro večera govorili z gosti, ki so skozi obdobja soustvarjali raznovrstne segmente elektronske glasbene kulture pri nas. Po vprašanjih publike in debati se bo dogajanje preneslo v zvočno dimenzijo, da bodo gosti tudi glasbeno predstavili obravnavano obdobje. Sledi torej žur v zvokih elektro arhiva.
Verbalni in glasbeni diskurz sta namenjena formalizaciji in uveljavitvi elektronske glasbene kulture kot samostojne in enakovredne glasbene kulture v slovenskem glasbenem prostoru, k čemur je v svojih 15 letih obstoja veliko pripomogel tudi K4. Ker tovrstnega avdio-tekstualnega projekta v Sloveniji še niso izvedli, se bo na koncu predavanj izdala tudi publikacija, vsi koncertni cikli in predavanja pa bodo tudi posneti na zvočne in video zapise za arhiv in objavo. Tako bo dosežen namen cikla: ovrednotenje in arhivacija elektronskega glasbenega dogajanja v Sloveniji. Na oktobrskem prvencu bosta v zametke slovenske elektronske glasbe pogledala očeta slovenskega elektronskega zvoka Iztok Turk in Aldo Ivančič.