OVERJAM REGGAE FESTIVAL:  K nam prvič prihajajo INNER CIRCLE, svetovne reggae zvezde!

OVERJAM REGGAE FESTIVAL: K nam prvič prihajajo INNER CIRCLE, svetovne reggae zvezde!



06.06.2013


INNER CIRCLE (JAM):


Z Grammy-jem nagrajen petčlanski band iz Jamajke je eden izmed najbolj spoštovanih svetovnih reggae skupin, katere uspeh sega vse do obdobja sedemdesetih. Njihovi unikatni, k popu usmerjeni zvoki in energični nastopi v živo žanjejo uspeh po celem svetu. Nastopajo tudi ob pop zvezdah in glasbenih ikonah kot so Elton John, Peter Gabriel, Van Morrison, Sinead O'Conner, The Black Crowes, Jimmy Page, Robert Plant, Carlos Santana in mnogi drugi. Na več kot dve desetletji dolgi poti se je skupina soočila z zmagoslavjem ter tudi tragedijo. Po tragični smrti v prometni nesreči vokalista Jacob Millerja leta 1980, se je band ponovno vrnil v studio po šestih letih z novim članom Caltonom.
V tem obdobju je skupina Inner Circle postala ena redkih skupin iz Jamajke, ki je imela turnejo v Združenih državah.  Skupina je dve leti zapored prejela nagrado Grammy za najboljši Reggae album - leta 1993 za "Bad Boys", leta 1994 pa so prepričali z albumom Reggae Dancer, ki vsebuje pesem "Summer Jammin" iz filma Policaj iz Beverly Hillsa III, v katerem je glavna zvezda Eddie Murphy. Pesem "Bad Boys" iz nagrajenega albuma je dosegla nov nivo slave, ko so jo uporabili v filmu "Bad Boys" z Willom Smithom in Martinom Lawrencom.
Legende pravijo: "Vsi smo eno, neozirajoč se na naše različne ideje in glasba je najboljši način za predajanje sporočila enosti. Glasba je najvišji nivo komunikacije, presega politične, rasne, geografske razlike.”

Uradna spletna stran: http://www.badboysofreggae.com/
You Tube: http://www.youtube.com/watch?v=yVBB2upbVys

 

Vstopnice so že v prodaji za 69,00 EUR do 16.6., 79,00 EUR do 16.7., 89,00 EUR do 13.8. ter 99,00 EUR na prizorišču. Vstopnice za posamezne dneve v predprodaji stanejo 25,00 EUR, na prizorišču pa 29,00 EUR. Overjam ponuja tudi “vikend paket” vstopnico (le petek + sobota) v predprodaji za 48,00 EUR, na prizorišču za 51,00 EUR!.
Ne glede na ceno vstopnic in števila dni je KAMPIRANJE BREZPLAČNO.

Na povabilo Overjam organizatorjev so se odzvale staroste reggae glasbe Inner Circle, ki so s svojimi uspešnicami Sweat (A La La Long), Bad Boys, Games People Play in nešteto drugimi desetletja osvajali mlado in staro širom sveta. Ob njih še tisti najbolj togi zaplešejo!
Ameriški Groundation so v reggae glasbo vnesli novo svežino ter s svojo barvitostjo zasloveli po celem svetu. Paša za ušesa in oči letos na glavnem odru Overjam Festivala!

Ker reggae ni le glasba, pač pa način življenja, Overjam skrbi tudi za kulturne dejavnosti – letošnji moto "Think green / Mislim zeleno" razkriva teme trajnostnega razvoja, sonaravnega gospodarstva ter pokriva različno tematiko, ki se tiče vseh nas, ne glede na državo, v kateri živimo. Koncerence s predavanji strokovnjakov, dnevne delavnice ročnih spretnosti, ozaveščanja o skrbi za naravo, živali in soljudi – vse to zajema skupno ime Overjam University.

V okviru festivala so predvidene številne čezdnevne dejavnosti, med drugimi tudi delavnice nevladnih organizacij, delavnice plesa, joge in bobnov ter pouličnih umetnikov in športne aktivnosti. Na prizorišču bo dovolj prostora tudi za stojnice za prodajo umetniških izdelkov, hrane in pijače.

Nastopajoči glasbeniki odražajo mednarodni duh tega festivala, ki bo občinstvu predstavil vse različne zvrsti reggae glasbe. Letošnji festival gosti številne slovenske izvajalce, med njimi BRO, Roots in Session, Raggalution, Freedom Fighters, Sell out ter mnoge druge!

GLAVNI ODER: Inner Circle (Jam) - Groundation (ZDA) - Anthony B (Jam) – Skarra Mucci (Jam)  - Protoje & The Indiggnation (Jam) - Mellow Mood (Ita) - Jamaram (Nem) - Jahcoustix (Nem) - Lion D (Ita) - Jah Sun (ZDA) - Momar Gaye (Sen) - Sun Sooley (Sen) - Rootsman I outta Train To Roots (Ita) - Millions Of Dreads (Avs) - Raphael (Ita) - Ras Tewelde (Ita) - Hornsman Coyote (Srb) - Quartiere Coffee (Ita) – Winner Rototom EU Contest: Dubheart (VB) in drugi!

Na glavnem odru bo v živo nastopil tudi odličen riddim band, ki ga bodo sestavljali najboljši slovenski glasbeniki, občinstvo pa bo ogreval Asher Selector iz Švice, ki bo dogajanje na odru povezal v celoto.

DANCEHALL AREA: Dreadsquad (Pl) – Earl iz Trojan Sound System (VB) - Benny Page (VB) - Deadly Hunta (VB) - Doctor Ring Ding (Nem) - Kali (It) - SuedMassive + Rebel Elements (Avs) - Bizzarri Sound (Ita) - Roots in Session (Slo) - Pakkia Crew (Ita) - Freedom Fighters (Slo) in drugi

DUB AREA: Channel One (VB) - OBF (Fra) - Melkizedek Sound (Švi) - Moa Anbessa (Ita) - Rockers Dub Master (Ita) - Roots Daughters (Slo) - Djane Sista (Slo) in drugi

STRANSKI ODER: Maci's Mobile (Ita) - Jammy Youth & Lazy Face (Bul) - Dub Spencer & Trance Hill (Nem) - Waipatu (Hrv) - Bro (Slo) - Arawak (Ita) in drugi

BEACH YARD: številne skupine in DJ-i iz vse Evrope bodo nastopile ob reki Soči v popoldanskih urah.

Overjam bo letos predstavil tudi nekaj novosti za obiskovalce, ki jih morda na drugih festivalih pri nas in na tujem še niste izkusili in dosedaj spoznali, zato bodite pripravljeni na nepozabno izkušnjo ter obilico dobre sončne reggae glasbe.

Festival, ki se odvija na stičišču treh držav, želi postati simbol integracije in miru ter združevanja v različnosti.

Bodi pristen in sproščen, pridi na OVERJAM!