Black Pony na Plečnikovih arkadah naznanil vroče poletje

Black Pony na Plečnikovih arkadah naznanil vroče poletje



23.06.2013


Ljubljana, 22. junij 2013 – Še ena nepozabna zabava Red Summer Party, ki se je minulo noč prvič odvila pod zvezdnim nebom, na obujenem prizorišču Bežigrajskega stadiona v prestolnici. Black Pony je držal svojo obljubo – rdeči poletni spektakel je zaživel na prostem, tokrat v nadgrajeni in podaljšani festivalski izvedbi. Pestro je bilo že čez dan s številnimi aktivnostmi in atrakciji v duhu prave poletne zabave, rdeča vročica pa je dosegla vrelišče, ko je pod Plečnikovimi arkadami nastopil kralj plesnih ritmov Axwell.

 

Zabava obsijana s soncem in posuta z zvezdami

Kultni Bežigrajski stadion se je minulo noč prelevil v pravo urbano središče sredi Ljubljane, saj je gostil tokrat že peto rdečo zabavo, ki je mladim ob zaključku šolskega leta uprizorila še eno nepozabno »party« izkušnjo. Izbrana lokacija se je izkazala za odlično izbiro za izvedbo prenovljenega formata poletne različice rdeče norije, saj je domiselna umestitev didžejev na edinstvene Plečnikove arkade ustvarila nepozaben vtis in pompoznost nad celotnim prizoriščem.

Organizatorji so že tekom dneva poskrbeli za pestro festivalsko dogajanje in številne aktivnosti, zaradi katerih se je splačalo priti na zabavo že nekoliko prej. Samo prizorišče je bilo opremljeno s simulacijami urbanega vzdušja, v zasnovo pa so se vključevali elementi v krovni rdeči barvi. Obiskovalci so se lahko razvajali in hladili na mestnih plažah, udobno nameščeni v ležalnike ali vreče, v senci senčnikov, z dinamično glasbeno kuliso v ozadju. Dogajanje so popestrile še zabavne poletne atrakcije, plesni artisti in akrobati ter ostale drobne pozornosti za obiskovalce – vse v duhu nepozabne poletne izkušnje. Na posebej ugodno žurersko počutje pa so vplivale tudi ugodne cene pijač in odlična glasbena poslastica, ki so jo servirali priznani domači in tuji virtuozi elektronske glasbene scene.

Axwell navdušil

Osrednje ime letošnje rdeče zabave je bil brez dvoma Axwell, ki je s svojim nastopom dokazal, zakaj ga mnogi pravzaprav kujejo med zvezde. Nekdanji vodilni član Swedish House Mafie je s suverenim in energičnim setom, med katerim je zavrtel tudi svoj najnovejši prvenec »Centre of The Universe« in številne svetovne uspešnice Swedish House Mafie kot so »Don't you worry child«, »Greyhound« in »Leave the world behind«, med publiko povzročal pravo plesno evforijo in vedno znova glasno odobravanje. Med nastopom je pozdravil vse obiskovalce in zaupal, da je zelo vesel, da je ponovno v Sloveniji in da se bo z veseljem še vrnil!

Pred zvezdo večera so se za mešalno mizo zvrstili še Daddy's Groove, italijanski duo iz Neaplja, ki zadnje čase vse pogosteje nastopa ob boku Davida Guette na kultni Ibizi, trance atrakcija Fila, iz egipčanskega dua Aly&Fila in Ørjan Nilsen, nadobudni Norvežan, ki je dokazal, da ima v Sloveniji veliko zveste publike. »Slovenska publika je vrhunska! To je moj prvi nastop v vaši državi, vendar se bom zagotovo še vrnil. Super je bilo!« nam je zaupal takoj po svojem nastopu. Da so bila telesa obiskovalcev primero ogreta še pred nastopom velikih imen elektronske glasbe pa so poskrbeli Vanillaz in ekipa Sharkastique Tunes.

 

Rdeče gibanje zavzelo Ljubljano

Rdeča norija se je začela pod milim nebom in končala pod zvezdami. Po dogajanju na prostem se je zabava preselila v tri priljubljene nočne klube, ki so poskrbeli, da se je plesalo vse do jutra. Organizator je poskrbel, da je bilo zadoščeno vsem glasbenim okusom, saj je Cirkus odmeval v plesnih ritmih, Cvetličarna je poskrbela za glasbo širšega žanra, F Club pa je prevzel navdušence trance melodij. V slednjem je za pravo evforijo poskrbel neustavljivi Ørjan Nilsen, ki je s ponovnim nastopom za mešalkami svoje najzvestejše fane popolnoma prevzel. Letošnji poletni spektakel je tako presegel ustaljene časovne okvire in zagotovil najdaljšo rdečo zabavo doslej. Naslednja postaja Red X Mas in nasvidenje decembra! 

 

foto: Miro Majcen