CVETLIČARNA USPEŠNO ZAKLJUČILA BEŽIGRADFEST

CVETLIČARNA USPEŠNO ZAKLJUČILA BEŽIGRADFEST



04.07.2013


V mesecu juniju je ljubljanski klub Cvetličarna koncertno dogajanje popestril s prvič organiziranim brezplačnim festivalom koncertov in zabavnih nastopov - Bežigradfest! Na cvetočem odru se je zvrstilo kar 40 glasbenih skupin in 9 stand up komikov, prizorišče pa je v vseh 30 dneh skupaj obiskalo 16.830 obiskovalcev.

Organizatorji so z izidom festivala zelo zadovoljni, saj so pričakovali največ 15.000 obiskovalcev. Publika Cvetličarne je tako še enkrat pokazala, da je dober program prava rešitev za uspešen klub. 

 

Nekateri koncerti so bili tako obiskani, da se je dogajanje prestavilo s poletnega odra v dvorano, ki lahko sprejme več kot 1.600 ljudi, tako da so dejansko vsi obiskovalci festivala lahko uživali v glasbi in nihče ni ostal »praznih ušes«. Seveda pa so s pomočjo dvorane in zakurjenega občinstva na Bežigradfestu premagali tudi muhasto vreme in zimske razmere letošnjega poletja.

 

Najbolj obiskani koncerti festivala so bili po pričakovanjih Urban&4, Elemental, Janez Bončina - Benč, Noctiferia, Katalena, The Drinkers, Zmelkoow, Res Nullius, Demolition Group, Neisha ... Ravno festivalski koktejl ponudbe pa je omogočil večjo obiskanost tudi koncertov manj znanih glasbenih skupin, kar je prirediteljem dobrih glasbenih dogodkov vedno v čast. Ponedeljkovi večeri so bili rezervirani za Stand up komedijo, ki je s svojim odličnim delovanjem v Sloveniji že ustvarila svoje občinstvo, a v kombinaciji s koncertno ponudbo na skupnem festivalu so dosegli širjenje prepoznavnosti te vrste umetniškega izržanja.

 

Cvetličarna letos obeležuje 10 letnico kluba, kar jih uvršča med najdaljše privatno-klubske življenjske dobe ne le v Sloveniji, temveč tudi precej širše, to pa bodo gotovo na ves glas praznovali ... Jeseni! Do takrat pa vsem ljubiteljem dobre glasbe želijo prijeten dopust!