NAJBOLJ ROMANTIČEN RITEM MLADOSTI DOSLEJ!

NAJBOLJ ROMANTIČEN RITEM MLADOSTI DOSLEJ!



07.09.2013


Radio Antena in Collegium Mondial Travel sta mladim podarila zadnjo veliko zabavo tega poletja, ki so jo pobarvali Peter Bič Project, Jan Plestenjak in Dan D

 

 

Pozdravljeni,

 

Ritem mladosti, ki sta ga že sedmo leto zapored ob koncu poletja mladim in njihovim staršem podarila potovalna agencija Collegium Mondial Travel in Radio Antena, je pred Kolosej in vodno mesto Atlantis v ljubljanskem BTC Cityju spet privabil nepregledno množico ljubitejev športa, ustvarjanja in zabave ob izbrani glasbi. Čeprav so ga zaznamovali tudi bolj energični kitarski in elektronski zvoki, bo šel letošnji Ritem Mladosti v anale kot najbolj romantičen doslej, saj ga je zaključil šopek izjemnih glasbenikov, ki stavijo na ljubezen: Dan D, Jan Plestenjak in posebni slovaški gostje Peter Bič Project, ki so z živo izvedbo hita "Hey now" poskrbeli za vrhunec zabave, ob odhodu pa navdušeni nad glasnim in množičnim sprejemom obljubili, da se zagotovo še vrnejo v Slovenijo.

 

Sedma izvedba največjega brezplačnega enodnevnega kreativno-glasbenega festivala v Sloveniji je ponovno postregla z novim voditeljskim parom, gverilca Birka je tokrat krotil radijski in televizijski komik Tadej Bricelj, ob desetih zabavnih, kreativnih in športnih delavnicah pa so ob že naštetih obiskovalce v BTC City razgibali še Zablujena generacija, April, Omar Naber, In&Out, Nika Zorjan, CoverLover, Mistique Show Group, King Foo, Ele7en in The Lickerz.

 

Letos sta organizatorja ponovno namenila posebno pozornost tudi področju varnosti in preprečevanju prekomernega pitja alkoholnih pijač med mladimi. Kot vedno se je na prizorišču dosledno upoštevala prepoved prodaje alkoholnih pijač mladoletnim osebam, predvajala so se sporočila o zmanjševanju škode zaradi alkohola, prisotna je bila terenska ekipa Izberi sam, ki je obiskovalcem ob osvežitvi nudila tudi informacije povezane z zmanjševanjem škodljivih posledic alkohola in drugih opojnih substanc ter kupone za brezplačen After taxi. Ob oglaševanju zdrave zabave, pozivu trgovinam in lokalom, da naj ne prodajajo alkohola mladoletnikom ter vabilu staršem naj pridejo na zabavo skupaj z otorci, je ob okrepljeni medicinsko-reševalni ekipi in varovanju prireditve skladno s potrjenim varnostnim načrtom pri izvedbi prireditve sodelovalo 120 varnostnikov, izven prireditvenega prostora pa še dodatnih 50 varnostnikov, ki jih je delno zagotovila tudi družba BTC City. Prizadevanja organizatorjev za zmanjševanje števila mladih, ki prireditev namesto za zabavo ob pestri ponudbi delavnic in dobri glasbi izkoristijo za prekomerno uživanje alkohola so prispevala k manjšemu številu oseb, ki so na letošnjem Ritmu mladosti potrebovale zdravniško pomoč. Na dogodku so bili prisotni 3 zdravniki, 12 medicinskih tehnikov, postavljen je bil šotor prve pomoči z 8 ležišči, na voljo pa so bila 4 reševalna vozila, pogodbena družba Pacient je z dogodka opravila 10 odvozov, druge intervencije niso bile potrebne. Za varnost obiskovalcev je bilo poskrbljeno preko zakonskih določil, tako zdravstveni načrt kot načrt varovanja pa sta bila pripravljena v sodelovanju in potrjena s strani pristojnih institucij.