NA SCHENGENFESTU LETOS HEADLINERJI TUDI FINSKA GOTH METAL ROCK SENZACIJA H.I.M.!

NA SCHENGENFESTU LETOS HEADLINERJI TUDI FINSKA GOTH METAL ROCK SENZACIJA H.I.M.!



28.04.2014


Z veseljem razkrivamo še enega »headlinerja« festivala Schengenfest 2014 (od 1. do 3. avgusta, Vinica, Bela krajina) ki bo letos potekal že sedmo leto, finsko skupino HIM! Poleg že napovedanih Die Antwoord, 2Cellos, Morcheebo, prvič v Sloveniji z originalno pevko Skye Edwards, in Kirila Djaikovskega tako predstavljajo še eno veliko ime s svetovne glasbene scene, ki jih boste lahko videli na letošnjem Schengenfestu!

 

H.I.M. so svetovno priznana finska skupina, ki povezujejo prvine metal, goth in hard rock glasbe. His Infernal Majesty (daljša oblika imena) so nastali leta 1991, ustanovili pa so jo vokalist Ville Valo, kitarist Mikko »Linde« Lindstrom in basist Mikko »Mige« Paananen. Kmalu se jim je pridružil še bobnar Juhana Tuomas Rantala. Po nekaj izidih so podpisali pogodbo z založbo BMG in pri njih so leta 1997 izdali prvi album »Greatest Lovesongs, Vol. 666«. Z naslednjo ploščo »Razorblade Romance« so s singlom »Join Me in Death« dosegli največjo prodajanost singla v finski zgodovini, povzpel pa se je na nemške in finske lestvice, z njim pa so posegli tudi na ameriški trg, in svetovno znanega profesionalnega skaterja Bama Margero je tako navdušil, da jih je promoviral v MTV showu Viva La Bam. Z novim albumom »Deep Shadows and Brilliant Highlights« so spet posegli po vrhovih nemških in finskih lestvic, dve leti kasneje pa še z novim albumom, »Love Metal«. Album »Dark Light« iz leta 2005 je prinesel H.I.M. močan preboj na ameriški trg in prišli so med 20 najboljših Billboardove lestvice 200 albumov. Z njim jim je prvič v zgodovini uspela zlata naklada nekega finskega albuma v ZDA. Leta 2007 izdajo album »Venus Doom« s singloma »The Kiss of Dawn« in »Bleed Well«. Leta 2010 izdajo še »Screamworks: Love in Theory and Practice«, ki so ga posneli pri producentu Mattu Squierju v Los Angelesu, leto kasneje pa so se lotili dela na novem albumu »Tears And Tape«, a se je produkcija zaradi bolezni v skupini zavlekla, izdali pa so ga leta 2013 v produkciji Tima Palmerja, s katerim so posneli že dva albuma.

 

 

Na festivalu bodo nastopili poleg H.I.M. tudi svetovna senzacija, južnoafriška zef skupina Die Antwoord! Gre za skupino, ki že od začetka obstoja narekuje in spreminja svetovne glasbene trend in predstavlja največje ime v zgodovini festivala. Sledijo vrhunski čelistični duo 2Cellos, ki je lani izdal odlično novo ploščo, nastopali pa so z imeni kot so Red Hot Chilli Peppers, Elton John in Queens of the Stone Age, tudi na največjih svetovnih odrih. Ljubitelje britanskega zvoka bo navdušila zasedba Morcheeba, prvič v Sloveniji z originalno pevko Skye Edwards, ki je po mnenju mnogih fanov skupine le ona tista, ki lahko vokalno zastopa skupino. Oboževalce elektronskih zvokov v kombinaciji z balkanskimi ritmi, pa bo razveselil nastop makedonskega didžeja ter avtorja glasbe Kirila Djaikovskega. Na Schengenfest pride z veliko zasedbo, v kateri so tudi trubači. Seveda še sledijo druge skupine...

 

Vstopnice za letošnji Schengenfest so od 53,00 EUR (ta kontingent je že razprodan), nikakor pa ne zamudite vstopnic po 59,00 EUR, saj bo ta cena veljala le do 28. maja, za res vrhunsko zabavo in dobro voljo, v ceno pa je vključeno tudi kampiranje!  Od junija pa bodo na voljo tudi enodnevne vstopnice. Še posebej pa vas organizatorji opozarjajo na to, da kupujte vstopnice pri pooblaščenih prodajalcih.

 

Že zdaj lahko rečemo, da gre za doslej najboljši izbor glasbenih skupin, pa še vedno niso razkrite vse! Kaj se še obeta na treh odrih Schengenfesta, glavnem, elektronskem in tistem na plaži, pa boste še pravočasno izvedeli! Vedno večji, vedno bolj seksi - Schengenfest 2014! Druge skupine še sledijo! Letos pa Schengenfest sodeluje tudi z zavodom Kino Šiška, z namenom predstavitve nekaterih sodobnih trendov iz svetovne glasbene scene.

 

 

YOUTUBE:

http://www.youtube.com/watch?v=XKM8OE53RMc

 

Youtube kanal:

http://www.youtube.com/user/SCHENGENFEST

 

Facebook:

https://www.facebook.com/FestivalSchengenfest

 

Internetna prodaja:

www.kartoteka.si

www.eventim.si

 

Predprodajna mesta:

RIC Bela krajina, Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Hiša športa Ljubljana, Europark Maribor, Citycenter Celje, Klicni center: 1977) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, Kompas, (K)kiosk, 3DVA Trafika, Mercator Hipermarket, M Holidays, Svet Knjige in Palma turistična agencija