BLINK-182 HEADLINER DAN-1 NA SZIGETU

BLINK-182 HEADLINER DAN-1 NA SZIGETU



29.04.2014


Dolgo pričakovani Blink-182 na Szigetu! 11 Avgusta (Dan -1) Bodo nastopili v prestolnici Madžarske. Nova imena Szigeta 2014 so še: Cee Lo Green in Jimmy Eat World, sedaj tudi uradno Casper, A Day To Remember in Fedde le Grand prihajajo v Budimpešto na Dan 0. 

 

Po dolgih letih čakanja, bo eden od najbolj popularnih ameriških pop-punk bendov Blink-182 nastopil na odru letošnjega Sziget Festivala. V več kot 20 letih karijere je trio iz Kalifornije prodal več kot miljon albumov in ima številne oboževalce po vsem svetu. Po kratkem premoru je bend spet aktiven in zažigajo kot še nikoli. Na Szigetu bomo imeli priložnost da zažuramo na največje hite punk glasbe poznih 90ih in začetku 2000, kot so All The Small Things, First Date, I Miss You, Stay Together For The Kids ali The Rock Show.

Pet kratni Grammyev dobitnik Cee Lo Green je eden izmed najkarizmatičnih izvajalcev tega časa, tekstopiscec z edinstvenim glasom, ustvarjalni producent in filmska zvezda.
Njegova super moč izhaja iz zmožnosti mešanja hip-hopa z elementi soula ter tako ustvari sexy in modern r&b. Z glasbo se je povzpel na vrh lestvic in pridobil miljone oboževalcev. Na glavnem odru Sziget se bo počutil kot doma.

Jimmy Eat World je začel svojo kariero v Mesa, Arizoni in hitro postal priljubljen po svojih spevnih melodijah rocka. Njihov najuspešnejši album, Bleed American je izšel leta 2001 ki vključuje številne uspešnice, med njimi tudi svojo najbolj znano pesem, The Middle. Band je lani izdal svoj 8. studijski album Damage. Na Szigetu bo zažigal s temi novimi komadi.

Benjamin Griffey, aka Casper je nadarjen in priljubljen nemški raper, pevec in tekstopisec. Skrivnost njegovega sloga je v njegovi raznolikosti. Njega ne skrbijo meje - ne ločuje med različnimi glasbenimi zvrstmi in jih meša med seboj. Na njegovem koncertu boste slišali vse od stare šole hip-hopa do rocka, združeno z zelo kritičnimi in globokimi besedili.
 
A Day To Remember je stalnica na vseh mednarodnih festivalih, specializiranih za heavy zvrsti. Njihova glasba je mešanica metalcora in pop-punka. Z njihovim energičnim odrskim nastopom bodo iztisnili vse iz vas. Skupina ki je izdala pet albumov, bo predstavila svoj ​​najnovejši Common Courtesy na Sziget Festivalu letos.

Zadnji, vendar gotovo ne najmanj pomembni: Fedde Le Grand bo zastopal nizozemsko elektronsko glasbeno sceno prav na Szigetu! Nagrajen glasbenik in producent, je eden od najbolj znanih DJ-jev na Nizozemskem in prodira tudi na mednarodno sceno. Že vrsto let je na lestvici DJ Mag Top 100, medtem ko so njegove skladbe in remiksi izjemno priljubljena na svetovnem spletu.