SHAGGY bo zveneče ime letošnjega Overjam Reggae Festivala!

SHAGGY bo zveneče ime letošnjega Overjam Reggae Festivala!



13.05.2014


Overjam Reggae Festivalu, ki se bo med 13. in 16. avgustom 2014 ponovno odvijal v Tolminu in bo postregel z najbolj zaželjenimi svežimi imeni in večnimi legendami, se pridružuje prava poslastica – svetovni zvezdnik reggae – pop glasbe, Shaggy.
 
Shaggy, ljubiteljem tako reggae kot pop glasbe poznan po hitih Boombastic, Angel in It wasn’t me, prihaja v Slovenijo prvič!

Shaggy, s pravim imenom Orville Richard Burrell, rojen na Jamajki in živeč v ZDA, je zvezda, ki ne potrebuje posebne predstavitve.
T.i. hitmaker je umetnik mešanja glasbenih zvrsti, ki se je po 11 izdanih albumih v desetih letih v letu 2013 z zadnjim albumom vrnil h jamajškim koreninam in povsem jamajški reggae glasbi.

Grammy nagrajenec in mnogokratni nominiranec ter prejemnik različnih glasbenih nagrad avgusta prihaja v Tolmin, kjer bo kronal že tako zvezdniško zasedbo letošnjega Overjam Reggae Festivala.
Poleg Shaggyja bodo na glavnem odru Tolmin zatresli tudi Chronixx, Dub Inc, The Skints, Zion Train, Macka B, Luciano, Meta & The Cornerstones in Train To Roots. V dancehall areni zaenkrat potrjeni Herb-A-Lize It Soundystem, DJ Rakka in Supersonic Sound.
 
Ne zamudite spomladanskega Overjam prepartyja, ki se bo 9.6.2014 odvijal v ljubljanskem klubu Channel Zero in gostil tako Overjam soundsystem ekipo kot domače in tuje DJ izvajalce. Na dogodku bo z malo sreče moč zadeti tudi brezplačne festivalske vstopnice, zato je obisk obvezen!

Overjam ob boku največjih reggae festivalov:
Overjam reggae festival, ki je z lansko uspešno izvedbo presegel pričakovanja tako obiskovalcev in organizatorjev kot tudi medijske srenje, z letošnjim naborom najboljših imen reggae sveta sega po zvezdah in se tako pridružuje največjim reggae festivalom v Evropi.
 
Nižja predprodajna cena vstopnic - do 30.6.2014 za 79€, v prodaji pa so tudi že enodnevne vstopnice po ceni 25€!
 
Z vlakom na festival!
Slovenske železnice so skupaj z Overjam Reggae Festivalom oblikovale koncept »Z vlakom na festival – z vlakom proti soncu!«.
Ponudba je namenjena vsem obiskovalcem, ki bi se na Overjam Reggae Festival radi pripeljali z vlakom, privarčevali za prevoz in prispevali k varovanju okolja.
Z nakupom festivalske vstopnice na vseh Info točkah Slovenskih železnic vam Slovenske železnice ponujajo 50% popust za 2 osebi na vožnjo po lastni izbiri.
Znižano vozovnico lahko tako za ceno ene kupljene festivalske vstopnice koristita dva udeleženca za povratno pot.
 
Overjam reggae festival v letu 2014 z izboljšavami:
Festival, za katerega so moči združili slovenska agencija Kurz rock vibe d.o.o., italijansko društvo Overjam ter avstrijska CiK - Cafe im Künstlerhaus, želi postati stičišče različnih kultur za širjenje solidarnosti in enakosti, ki od nekdaj zaznamujeta reggae glasbo. Na tak način bomo vnovič dokazali, da smo vsi združeni v različnosti.
 
Letos Overjam napoveduje spremembe in nadgradnje pri udobju obiskovalcev in pri sami organizaciji glasbenih odrov – vse to in še več objavljamo kmalu!
 
V objemu narave, kulture in glasbe, predvsem tiste strastne v živo, se bomo povrnili v osrčje jamajškega roots reggaeja, ki je v današnjem času nekoliko zanemarjen zaradi prevlade čedalje bolj popularne digitalne glasbe. Glavni oder in stranski odri, na katerih bo odmeval roots, dub in dancehall, štiri dni sonca in dobre družbe ter pozitivnih vibracij v osrčju idilične narave, delavnice neprofitnih organizacij, prodajne stojnice, šport, zabava, odlična hrana in pijača, preplet ekologije in ozaveščenosti – vse to je recept za odličen reggae festival!