DUO HURTS NA FESTIVALU EXIT!

DUO HURTS NA FESTIVALU EXIT!



29.05.2014


Theo Hutchcraft in Adam Anderson (Hurts) bosta na glavnem odru festivala Exit nastopila v nedeljo, 13. julija, in skupaj s Suede pričarala popoln nedeljski večer na Petrovaradinski trdnjavi. Obiskovalci lahko pričakujejo nepozaben koncert, saj sta si glasbenika kultni status prislužila prav z live nastopi. Zato ne čudi, da so bili njuni koncerti izbrani za najboljše tudi na najbolj prestižnih festivalih, kot sta denimo Glastonbury in T In The Park.

Njuni koncerti so znani po edinstveni avdio vizualni estetiki in prepleteni s hiti, ki so osvojili svetovne glasbene lestvice – Wonderful LifeMiracleSomebody To Die ForStay, Sunday, … Pozornost svetovnih medijev sta vzbudila z duetom s Kylie Minogue (Devotion) in najbolj popularno obdelavo njenega hita Confide in Me.

Po uspehu prvenca Happiness (izdan leta 2010, vodilni single Wonderful Life je postal eden najbolj popularnih na radijskih postajah po svetu in dosegel 20 milijonov ogledov na Youtubu) so sledilne številne glasbene nagrade. Lani sta izdala album Exile, ki zanju predstavlja novo obliko poguma: “Od nekdaj sva želela biti pogumna, želela sva riskirati … Prvi album se je dobro kosal z vsem, kar je bilo takrat popularno na glasbenem področju. Glede na druge je bil zvok edinstven. Zdaj, ko ljudje vedo, kako Hurts zveni, sva se morala spremeniti. In z zadnjim albumom sva to tudi naredila.”

 

DEL EXIT VSTOPNIC ZA PRIZADETE V POPLAVAH

 

Akcija festivala EXIT ‘Nimaš vstopnice? Imaš prijatelje!’ dobiva, glede na aktualne dogodke, nove razsežnosti. Posvečena je namreč prizadetim v poplavah v Srbiji, Bosni in na Hrvaškem.

EXITova 5+1 akcija poteka do 6. junija do polnoči. Vsaka ekipa petih ljudi, ki bo do tega datuma skupaj kupila vstopnice za EXIT ali EXIT avanturo, bo dobila šesto vstopnico brezplačno, v okviru EXITAid programa, pa bo festival za vsako brezplačno vstopnico doniral vrednost le-te v sklad za prizadete v poplavah. Poleg tega, cela družba dobi še brezplačno vstopnico za ROCK@EXIT festival, ki bo potekal 11. junija na Petrovaradinski trdnjavi, s Queens of the Stone Age v glavni vlogi, z obvezno registracijo seveda.


 

Poleg pomoči prizadetim v poplavah, vsi sodelujoči v akciji, ki se pravočasno registrirajo, dobijo še brezplačne vstopnice za Rock@EXIT festival. Registracija za Rock@EXIT se začne v soboto, 7. junija ob 14.00 in poteka do ponedeljka, 9. junija do 23.59 preko spletne strani Gigstix.com/qotsa.

EXITAid je program EXIT fundacije za pomoč najbolj ogroženim v poplavah, ki so prizadele Srbijo, BiH in Hrvaško. EXIT fundacija je, v okviru programa EXITAid do zdaj zbrala že več kot 30.000 evrov pomoči in 100.000 litrov vode. Več na: http://www.exitfest.org/en/exitaid.