U30+ / POZIV mladim umetnikom

U30+ / POZIV mladim umetnikom



19.06.2015


Aksioma – Zavod za sodobne umetnosti iz Ljubljane vabi slovenske ustvarjalke in ustvarjalce, stare do 35 let, k prijavi novih umetniških projektov za obdobje 2016–2017.
 
 
Izbrali bomo do 3 projekte, ki bodo premierno predstavljeni v Projektnem prostoru Aksioma ali na drugem prizorišču v Ljubljani. Izbranim ustvarjalkam in ustvarjalcem bomo ponudili mentorstvo, produkcijska sredstva, prostor za izvedbo, tehnično opremo in podporo, promocijo, foto- in videodokumentacijo dogodka ter možnost postprodukcije (ponovitve).
 
Sprejemamo prijave s področij novomedijske, vizualne in uprizoritvene umetnosti (in iz vseh nedoločenih vmesnih con), prednost pa bomo dali kritičnim, subverzivnim in družbeno angažiranim projektom, ki raziskujejo omrežene kulture v post-digitalni dobi in razmišljajo o tem, kako bi bilo treba svet reprezentirati in v njem živeti po razkritjih Edwarda Snowdena.
 
Končni format projektov naj bi bil instalacija, razstava, performans ali intervencija v javnem prostoru oziroma na spletu.
 
KLJUČNE BESEDE: post-internet, post-digitalno, igrifikacija (gamification), omrežja, povezanost, informacije, povsodnost, nadzor, opazovanje, zasebnost, cenzura, internet, darknet, šifriranje, nevidnost, motnje, hekanje, razkritje, družbeni intervencionizem, radikalno razvedrilo, potegavščina.
 
 
Vabimo vas, da si pred prijavo natančno ogledate aktivnosti in usmeritve zavoda Aksioma v zadnjih letih in še potekajoči projekt Masters&Servers: www.aksioma.org | www.mastersandservers.org
 
Prijave pošljite najkasneje do 21. julija 2015 na hana.batistic@gmail.com
 
 
*PRIJAVA NAJ VSEBUJE:
 
– ime in priimek, elektronski naslov, št. mobilnega telefona
– datum in kraj rojstva
– kratek življenjepis
– opis načrtovanega projekta (osnovni koncept, opis izvedbe) – največ 2 strani
 
NAMIG: povejte bistveno, na zanimiv način in projekt opišite tako, da si lahko predstavljamo končni rezultat!
 
 
*POGOJI ZA PRIJAVO PROJEKTOV:
 
– avtor ali člani avtorske skupine morajo biti rojeni po 1. 1. 1981
– upoštevali bomo samo projekte, ki še niso bili izvedeni
 
 
*POTEK IZBORA PROJEKTOV:
 
– Predizbor: avtorje izbranih projektov bomo obvestili 20. avgusta 2015 in jih povabili na razgovore, ki bodo potekal med 24. in 28. avgustom 2015.
 
– Končni izbor projektov: do 14. septembra 2015 bomo z izbranim/i avtorjem/ji sklenili dogovor o sodelovanju za leto 2016 ali 2017 (realizacija projektov je odvisna od uspešnosti prijav zavoda Aksioma na pozive Ministrstva za kulturo in Mestne občine Ljubljana).