VIBERATE S PODPORO DR. LESKOVCA IN USTANOVITELJA BITCOIN FOUNDATION PREDSTAVLJA KRIPTO KOVANEC ZA GLASBO

VIBERATE S PODPORO DR. LESKOVCA IN USTANOVITELJA BITCOIN FOUNDATION PREDSTAVLJA KRIPTO KOVANEC ZA GLASBO



21.07.2017


VIBERATE S PODPORO DR. LESKOVCA IN USTANOVITELJA BITCOIN FOUNDATION PREDSTAVLJA KRIPTO KOVANEC ZA GLASBO

 

Slovenski startup Viberate, ki je bil s strani časnika Finance razglašen za startup leta 2016, mesec dni nazaj pa ga je Evropska komisija izbrala med 8 mladih evropskih podjetij, ki bodo spremenila svetovno glasbeno industrijo, je pred nekaj dnevi najavil, da bo 5. septembra predstavil svoj lastni kripto kovanec, namenjen plačevanju glasbenih nastopov.

 

Viberate trenutno ponuja vpogled v več kot 120 tisoč profilov glasbenikov, platformo pa bodo kmalu začeli nadgrajevati v tržnico glasbenikov, kjer bodo organizatorji dogodkov glasbenike lahko najeli v zameno za plačilo v kripto kovancih - med drugim tudi z njihovim lastnim kripto valuto, ki so jo poimenovali Vibe.

 

Storitev Viberate že uporabljajo velika imena svetovne glasbene scene. Med drugim so uradni profil prevzeli v menedžmentu superzvezdnika Robbieja Williamsa, kar je za majhen slovenski startup ogromno priznanje. Hkrati je to tudi velika promocija Slovenije v svetu in to so prepoznali tudi na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, kjer so projektu ponudili svojo podporo.

 

Najava kripto kovanca za glasbo že odmeva v svetovni javnosti, predvsem na t.i. "blockchain" sceni, saj se je slovenski ekipi pridružil Charlie Shrem, ustanovitelj Bitcoin Foundation in en prvih ljudi na svetu, ki je prepoznal potencial Bitcoina. V svetu kripto valut ima Shrem kultni status, ekipi Viberata pa se je kot svetovalec pridružil zato, ker mu je ideja blizu, saj je med drugim upravljal tudi prvo diskoteko v ZDA, ki je kot plačilno sredstvo uporabljala Bitcoin. Potencial pa v ekipi in projektu vidi tudi dr. Jure Leskovec, profesor z ugledne univerze Stanford in Pinterestov glavni znanstvenik, ki podjetju svetuje na področju obdelave velikih količin podatkov.

 

Več o kripto kovancu Vibe je na voljo na spletnem mestu www.viberate.io