Glasbeni spektakel v čast Kralju rock'n'rolla zatresel Cvetličarno

Glasbeni spektakel v čast Kralju rock'n'rolla zatresel Cvetličarno



22.01.2018


83. rojstni dan Elvisa Presleya ob nepozabnem nostalgičnem vzdušju

Originalni band legendarnega Elvisa pričaral zlate čase rock'n'rolla

 

V ljubljanski Cvetličarni je vladalo neponovljivo nostalgično vzdušje zlatih časov rock'n'rolla, ko je glasbenem svetu vladal nesporni Kralj! TCB band – The Original Band of Elvis PresleyDennis Jale, The Imperials in Sam's Fever so z njegovimi neminljivimi uspešnicami pričarali zlate čase, ko je Elvis s svojim glasbenim stilom, nastopanjem in glasom zaznamoval svet glasbe.

Koncert so v Elvisovem bleščečem slogu otvorili slovenski Sam's Fever, ki so si leta 2015 z zmago na tekmovanju na European Elvis Festivalu v nemškem Bad Nauheimu, kjer je Elvis služil vojaški rok, zasluženo prislužili naziv najboljšega cover banda Elvisa Presleya v Evropi. Sam's fever so postregli z lastnimi priredbami Elvisovih najlepših hitov od Hound dog pa do Way down za katerega je skupina pred kratkim izdala tudi novi videospot. V poseben navdih jim je Elvisovo ustvarjanje po letu 1968, ko je Elvis začel nastopati tudi s spremljevalnim orkestrom, kar je bilo za takratne čase nekaj posebnega in drugačnega. Elvis jih je poimenoval TCB band, kar so kratice njegovega priljubljenega reka Taking Care of BusinessTCB band – The Original Band of Elvis Presley z glasbeniki kot sta James Burton in Glen D. Hardin, so Elvisa spremljali od leta 1969 pa vse do njegove smrti v letu 1977. Z enim najboljših avstrijskih rock performerjev Dennisom Jaleom in gospel pevci The Imperials, ki so Elvisa spremljali med leti 1969 in 1972, pa so ga na odru Cvetličarne ponovno obudili v življenje z njegovimi najlepšimi rock in gospel pesmimi. Navdušenci nad elvisovo glasbo so si lahko ob navdušujoči izvedbi njegovega originalnega banda popevali najznamenitejše Elvisove uspešnice: In The Ghetto, Always on My MindJohnny B. Goode in mnoge druge. Koncert so TCB band ob glasnem aplavzu in solzah zaključili s Suspicious Minds in Can't Help Falling In Love ter tako zaokrožili večer nostalgije z najlepšo Elvisovo ljubezensko balado.

 

Spominu na Elvisa sta bila posvečena kar dva večera njegove glasbe. Dan pred koncertom je v intimnem vzdušju Kavarne Union potekalo tudi posebno predkoncertno druženje, kjer so vsi ljubitelji Elvisa imeli priložnost osebno spoznati in poklepetati s člani TCB banda, ki so z zbranimi delili tudi marsikateri spomin na Elvisa. Sproščeni večer so z nastopom in Elvisovimi največjimi uspešnicami okronali Peter Andorai in The Graceband.

 

Elvis Presley je umrl leta 1977, star le 42 let, letos pa bi 8. januarja praznoval svoj 83. rojstni dan! Z izjemnostjo, očarljivostjo in drugačnostjo se je prebil v sam vrh svetovne glasbe in postal glasbena ikona, ki je zaznamovala čas 20. stoletja ter eden najbolje prodajanih glasbenikov v zgodovini. Danes je njegovo ime poznano po vsem svetu in sinonim tistega časa, zato se ga je tudi upravičeno oprijelo ime ‘Kralj rock'n'rolla’ .

 

Velik poklon Elvisu Prestleyu ob nepozabnem nostalgičnem vzdušju zlatih časov rock'n'rolla!