Ziggy Marley prvič v Sloveniji!

Ziggy Marley prvič v Sloveniji!

Ziggy Marley prvič v Sloveniji!


Letos na Overjam in prvič v Slovenijo prihaja Ziggy Marley, najstarejši sin legendarnega Boba Marleya. Ziggy, ikona in eden od vodilnih ustvarjalcev reggae glasbe, je v svoji karieri osvojil 8 grammyjev ter kopico drugih nagrad. K nam prihaja na krilih novo izdanega albuma 'Rebellion Rises'»Upor se začne v umu; z melodijo in z glasbo. Mi smo njegov vzvod. Upor je zavest. In ta zavest se danes širi, zavedamo se je in z njo rastemo,« o konceptu albuma pravi njegov avtor. In če lahko kdorkoli spodbudi spremembo skozi glasbo je to Ziggy Marley. Pravzaprav je to zapisano v njegovi krvi in družinski tradiciji, ki jo je začel njegov slaven oče. Po osmih albumih in treh nagradah grammy, ki jih je Ziggy prejel s sestavom The Melody Makers, se je leta 2003 podal na samostojno pot z albumom 'Dragonfly'. V svoji dosedanji solistični karieri je prejel kar štiri grammy-je za albume 'Love is My Religion' (2006), 'In concert'(2013), 'Fly Rasta' (2014) in 'Ziggy Marley' (2016), leta 2009 pa je osvojil grammy-ja za otroški album 'Family Time'Ziggy Marley bo na Overjamu nastopil v četrtek, 12.7.2018.
 
Poleg slavnega Marleya pa v Tolmin prihajajo tudi Protoje, eden od vidnejših predstavnikov ti. reggae revivala, Mellow Mood, ki navdušujejo z zmesjo roots reggaeja, rocksteadyja in tribal clubbinga, britanski reggae velikan Macka B s svojim Roots Ragga Band-om, dubstep producent Alpha Steppa, prvi hrvaški avtorski roots reggae band Brain Holidays, 'naši' Siti hlapci ter Israel VoiceItaleeNadirahShanti PowaBomchilomEarth Beat Movement, Freedom FightersJahmessenjahTmin Tafari in mnogi drugi.

 

Pestro obfestivalsko dogajanje, novosti sedme edicije in vstopnice

Ključna novost letošnje izvedbe Overjam International Reggae Festivala je njegov premik v mesec julij. Program bo potekal od 10. do 15.7.: v torek, 10.7. in v sredo, 11.7. bodo na Sotočju nastopili sound systemi in selektorji, festival pa bo v polnem pogonu od četrtka, 12.7. do sobote, 14.7. Poleg glasbenega dela festivalskega dogajanja organizator pripravlja tudi raznoliko ob-festivalsko dogajanje z mnogimi delavnicami, animacijsko-ustvarjalnim programom Overjam4Kidz ter izobraževalnim programom Overjam Univerze. Overjam4Kidz se bo odvijal med 10. in 14.7. med 11.00 in 16.00, delavnice bodo na sporedu v jutranjem času na festivalski plaži, Overjam Univerzo pa bo letos vodil Mr. David Katz, reggae novinar iz Velike Britanije.
 
Vstopnice za Overjam so na voljo preko spletne trgovine MH Shop in sistema Eventim. Za festivalsko vstopnico, ki vsebuje tudi kampiranje in nekaj dodatkov, boste odšteli je 120 eur (+ provizija), na voljo so tudi dnevne vstopnice (od 20 do 29 eur + provizija).