Edinstven šov na drugem Sea Staru

Edinstven šov na drugem Sea Staru

Z velikim scenskim spektaklom in eksplozijo pozitivne energije se je zaključil drugi festival Sea Star


S sobotnim nepozabnim nastopom, ki sta ga na glavnem odru v samem osrčju lagune Stella Maris v Umagu izvedla težko pričakovana Dimitri Vegas & Like Mike, se je zaključil drugi festival Sea Star. Priredila sta edinstven šov, ki je bil primerljiv stadionskim rock spektaklom in s katerim sta opravičila naslov DJ dvojca številka ena na svetu. Konstantno evforijo sta stopnjevala s svojimi udarnimi skladbami in tudi lastnimi remiksi največjih globalnih hitov, ki so jih spremljali čudoviti scenski efekti, vse od ognjemetov do ognjenih črt, ki so švigale iz gigantskega odra. Nastop pa je doživel vrhunec, ko sta razgrnila hrvaško zastavo, slekla majice in pozvala obiskovalce, da storijo isto ter s tem ustvarila prizor, ki ga ni mogoče videti niti na najbolj norih nogometnih derbijih. Tudi britanska odrska atrakcija, skupina Hurts, je v čustvenem nastopu s svojimi največjimi hiti ter s hudimi kitarskimi vložki poskrbela, da smo se spomnili, zakaj slovijo kot eden najboljših koncertnih bendov današnjega časa.

Hurts - Ready To Go (Live at Sea Star 2018): https://youtu.be/GpuhtDhpcw0


Med 24. in 27. majem je vrata festivala prestopilo več deset tisoč glasbenih navdušencev, ki so se neutrudno zabavali na 16 festivalskih območjih. 7 festivalskih odrov je bilo zapolnjenih s plesno glasbo in festivalskimi privrženci, željnimi sprostitve na prvem velikem poletnem festivalu. Epicentri zabave so bili po pričakovanjih spektakularni in kar dvakrat večji oder kot lani, glavni oder Addiko Tesla Stage, in najbolj vroči amfiteater preteklega vikenda - Nautilus Arena. Istro so obiskala vodilna svetovna imena, kot so Dimitri Vegas & Like Mike, Robin Schulz, Hurts, Paul van Dyk, Filatov & Karas, Ofenbach, Luke Slater, Francois X, Tommy Four Seven ter odlična regijska postava Tram 11, Edo Maajka & Band, Nipplepeople, Sajsi MC, Senidah, Krešo Bengalka, Dječaci, Detour in številni drugi! Sea Star je opravičil naslov najboljšega novega festivala na Hrvaškem in na najboljši možen način "Sea Star-tal" dolgo festivalsko poletje, katerega vrhunec bo med 12. in 15. julijem zagotovo matični festival EXIT, ki letos ponovno ponosno nosi naslov uradno najboljšega velikega festivala v Evropi. Obiskovalci so v Umag prišli iz več kot 40 držav sveta, tako iz celotne regije, kot iz vseh držav EU, pa tudi iz oddaljenih destinacij, kot so Argentina, Kolumbija, Čile, in tudi Rusija, Finska ter Kitajska!

Robin Schulz Sugar Live @ Sea Star Festival 2018: https://youtu.be/EwjWuJXs-Fg


Več kot 70 izvajalcev je zaokrožilo spektakularen program letošnjega festivala in tudi največji hedlajneri se niso mogli upreti čarom istrske obale. Tako so zvezdniki, kot so fantje iz Hurts in Filatov & Karas navdušeno pozdravljali sledilce na svojih Instagram profilih ter z njimi delili vtise, v katerih so se primerjali z akterji serije Baywatch in hvalili prekrasno Hrvaško. S prvimi zabavami smo začeli že v četrtek, med tem ko je bila polna kapaciteta dosežena v petek ob nastopu svetovnega ustvarjalca hitov Robina Schulza, ki je do zadnjega kotička napolnil prizorišče glavnega odra Addiko Tesla Stage. Pred njim sta nastopila odličen ruski tandem Filatov & Karas in domači izvajalci Krenkšvester ter Nipplepeople, ki so v lanskem letu eksplodirali na regijski glasbeni sceni. Posebna čast zaključnega nastopa prve noči na glavnem odru je v velikem slogu pripadla prvemu pravemu DJ superzvezdniku in bogu trance-a, Paul van Dyku, njegova himna For An Angel pa bo ostala za zmeraj zapisana v čarobni laguni Stella Maris.

Paul Van Dyk - For An Angel (Live at Sea Star Festival 2018): https://youtu.be/QoTsVVmfsfs


Zaključna zabava festivala Sea Star je bila popolni zaključek festivala in že ob prvih sončnih žarkih so pred obiskovalci nastopil banjaluško-sarajevski DJ dvojec After Affair, beograjski techno poet Dejan Milićević, slovenski mojster Aney F in v "live" formatu mlada splitska upa AM:PM! EXIT Freedom karavana se počasi premika proti pravljičnemu mestecu Temišvar, kjer se 1. junija začenja Revolution festival, za tem pa se selimo na Petrovaradinsko trdnjavo, kjer nas med 12. in 15. julijem čaka že 18. izdaja festivala EXIT. Festivalsko poletje bomo zaključili v turkiznem zalivu Buljarica, kjer se bo v novem terminu, med 30. avgustom in 1. septembrom, odvijala peta edicija festivala Sea Dance.


(vir: Sea Star)