Testiraj kaj vzameš preden padeš!



23.01.2002


Na trgu se je pojavila široka paleta E-testerjev, ki omogočajo rejvarjem hitro in kvalitetno določevanje ekstaziju podobnih substanc v tabletkah, ki se prodajajo kot ekstazi.

Čeprav le ti niso prvi svoje vrste. Za novejšega od Ingridient 45 trdijo, da dajo rejvarjem možnost testirati svoje tabletke preden jih vzamejo, saj je vsak tester zmožen pregledati tablete in prašek za MDMA, MDA, 2CB, amfetamin, heroin, ketamin, DXM in PMA.

Nikoletta Stamatatos iz Ingredient45 je povedala: “ Preverili smo pri vladi in carini in je legalno. Mi ne priporočamo ali obsojamo uporabe drog, ljudem dajemo samo možnost, da so informirani kaj jemljejo. Mi ne sodimo ljudi.”
Komentirala je tudi možnost odziva medijev in organizacij proti drogam in dodala: “Neizbežno in popolnoma naključno je, da smo lansirali product isti teden kot je bila opravljena Mixmagova raziskava o drogah. Droge so interesantna tema in mi smo pripravljeni na vprašanja novinarjev.”

Vsak tester lahko preveri do 50 tablet in je trenutno na voljo samo online pri Ingredient45.com. Cena osnovnega je Ł10, medtem ko boste morali za bolj izpopolnjenega, ki naj bi bil še bolj točen odšteti Ł17.50.

Podobni E-testerji pa so na voljo tudi pri DrogArtu. Več informacij in navodila: http://www.drogart.org/default.aspčTHC=30.